25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Ministru Vulinu plaketa od krajiških Srba za doprinos u očuvanju krajiške kulture, običaja i kulture sećanja

FOTO: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je hrvatska zločinačka akcija „Oluja“ bila najveće etničko čišćenje počinjeno posle Drugog svetskog rata, za koje do danas niko nije odgovarao i naglasio da Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić nikada taj zločin prema Srbima neće zaboraviti i prestati da insistira na pravdi i kazni za zločince.

„Jaka i stabilna Srbija stoji uz svakog svog sunarodnika ma gde on da živi. Nikada se više neće ponoviti „Oluja“ i nikada više srpski narod u kolonama neće napuštati svoje domove, mesto gde je rođen“, rekao je ministar Vulin posle sastanka sa Milanom Žunićem, predsednikom Koordinacije udruženja izbeglih i raseljenih u Republici Srbiji.

Ministar je istakao da je predsednik Vučić prvi srpski državnik koji je na adekvatan način počeo da obeležava stradanje srpskog naroda i naglasio da Srbija nikada više neće ćutati o svojim žrtvama i stradanjima, o užasu koji je zadesio srpski narod i ovom „ustaškom divljanju“ koje je ostalo nekažnjeno.

Prema njegovim rečima, 250.000 prognanih, pobijenih i nestalih Srba tokom i posle „Oluje“, opominju da ne smeju biti zaboravljeni i da Srbija uvek  jasno i glasno, bez obzira na pritiske, „Oluju“ mora da naziva pravim imenom –  zločinom i etničkim čišćenjem.

Predstavnici Koordinacije udruženja izbeglih i raseljenih u Republici Srbiji, koja u svom sastavu ima 72 udruženja, ministru Vulinu uručili su plaketu u znak zahvalnosti za dugogodišnji doprinos i očuvanje krajiške kulture, običaja i kulture sećanja.

Related posts

Majolika – tradicionalni zanat Slovaka

Ivana Bogdanovski

U Srbiji je potvrđeno 2.384 novih slučajeva koronavirusa

Mirjana Popović

Vulin sa ambasadorkom Meklaud uoči posete Londonu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija