26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

VUČIĆ STIGAO U PARLAMENT NA SASTANAK STRANAČKOG DIJALOGA: Očekuje se da će danas biti napravljen presek stanja!

Predsednik Aleksandar Vučić stigao je nešto pre 14 sati u Skupštinu Srbije, gde će prisustvovati sastanku Radne grupe za međustranački dijalog bez prisustva stranaca. Vučića je dočekao predsednik parlamenra Ivica Dačić.

Ranije su u parlament došli i pojedini predstavnici opozicije, a među prvima predsednik DS S-a Miloš Jovanović i zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, kao i šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović.

Foto: Tanjug/Miloš Milojević

Očekuje se da se danas na sastanku napravi presek stanja, i da se utvrdi oko čega vlast i opozicija mogu postići dogovor o poboljšanju izbornih uslova.

Vučić je sinoć da će čuti primedbe učesnika sastanka i pokušati da se izađe u susret svemu što je realno i ostvarivo.

Predsednik Narodne skupštine ocenio je da međustranački dijalog može da bude uspešan samo ukoliko su predlozi realiastični, održivi, prihvatljivi za sve strane i time bi se, kako je rekao, stvorili uslovi da svi učestvuju na izborima.

On je rekao da je napravljen presek stanja šta su sve predlozi koje opozicione stranke daju, navodeći da će o tome danas razgovarati na sastanku.

Vučić će razgovarati sa Dačićem i opozicionim strankama koje ne žele prisustvo stranaca u dijalogu, a to su Srpski pokret Dveri, Demokratska stranka Srbije, POKS, Dosta je bilo, Zavetnici, Srpska radikalna stranka, Zdrava Srbija.

Related posts

Gradu Pančevu 4 miliona dinara za pošumljavanje

Vanja Vićentić

Zaupokojena liturgija za patrijarha Irineja, prisutni državni zvaničnici i predstavnici drugih verskih zajednica

Aleksandra Miloševska

KAMPANJA “BUDUĆNOST SRBIJE” : PREDSEDNIK SLUŠA GLAS GRAĐANA RAŠKOG OKRUGA !

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija