22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić danas u parlamentu sa opozicijom

Novi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog, kome će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće održan danas po podne u Skupštini Srbije.

Vučić će razgovarati sa predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem, kao i sa opozicionim strankama koje ne žele prisustvo stranaca u dijalogu, a tu su Srpski pokret Dveri, Demokratska stranka Srbije, POKS, Dosta je bilo, Zavetnici, Srpska radikalna stranka, Zdrava Srbija.

Vučić je ranije rekao da će čuti primedbe učesnika sastanka i pokušati da se izađe u susret svemu što je realno.

Predsednik Narodne skupštine ocenio je da međustranački dijalog može da bude uspešan samo ukoliko su predlozi realiastični, održivi, prihvatljivi za sve strane i time bi se, kako je rekao, stvorili uslovi da svi učestvuju na izborima.

On je rekao da je napravljen presek stanja šta su sve predlozi koje opozicione stranke daju, navodeći da će o tome danas razgovarati na sastanku kojem prisustvuje i Vučić.

Očekuje da se narednih nedelja polako krene u dolazak do konkretnih dogovora i resenja za neka otvorena pitanja koja bi mogla da budu u cilju poboljšanja izbornih uslova.

U drugom međustranačkom dijalogu uz posredovanje evroparlamentaraca dogovor je da do 1. septembra Evropski parlament pošalje Dačiću predlog teksta o kojem bi se razgovaralo 17. i 18. septembra.

Inače, 1. avgusta je istekao rok da stranke opozicije koje učestvuju u tom dijalogu pošalju dodatne predloge, a sve se češće od takozvane “bojkot opozicije” se čuju poruke upućene evroparlamentarcima da ne dolaze sa “kozmetičkim rešenjima” i najavljuju mogućnost napuštanja tih razgovora.

Related posts

Šumsko gazdinstvo „Banat“ završava prolećnu sadnju

Vanja Vićentić

Vlada formira telo za koordinaciju u zaštiti životne sredine

Nikoleta Dragaš

Vučić, Pendarovski i Pahor sutra u Novom Sadu

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija