22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika

Vučić o poseti Skoplju: TO JE IDEJA MIRA I STABILNOSTI! Mnogo još treba da se uradi za “Otvoreni Balkan”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ističe da je projekat “Otvoreni Balkan” istorijska odluka za Srbiju.

– Nadam se da ćemo sa toliko strasti u uverenja prionuti na posao. Mnogo toga ima da se uradi, imamo godinu ipo dana. Morate da idete, ne samo na usaglašavanje PDV sistema, već i na usaglašavanje sa zemljama – navodi predsednik za Javni Servis.

– To je ideja mira i stabilnosti. Ideja koja govori da ne želimo da budemo sami, ali i da nećemo da služimo drugima, već da odluke donosimo samostalno – kaže Vučić.

– Vrata su otvorena za sve, mi nikoga ne ćemo da jurimo, nek u Sarajevu i Podgorici objasne kako je kad se čeka na granicama, njihova je odluka, nismo neko ko bi vršio pritisak, ko želi dobrodošao je – kaže Vučić.

FOTO: PRINTSCREEN

POVEĆANJE PENZIJA

Govoreći o stopi rasta i BDP -u, Vučić ističe da će Srbija imati čak +6.

– Stopa rasta za 2. kvartal je 13,4 posto, a kada saberete prethodnu i ovu godinu, to neće imati niko u Evropi, bićemo najuspešniji, a samo u ovoj godini ćemo biti među prvima. Taj rast nosi veće plate i penzije, uskoro isplaćujemo novac penzionerima i građanima. Usvojićemo i novi budžet, imamo u junu i juli suficit 60 milijardi dinara, manji nam je ukupno deficit – dodaje predsednik.

Kako dodaje, u februaru mesecu, svakog penzionera čeka veliki iznos, a to će biti 20.000 dinara za penzionere.

– Preko pet posto ćemo uvećati penzije, a onda ćemo videti da li ćemo sledeće godine pobediti kovid, da bi se odužili penzionerima za težak period koji su prolazili – kaže Vučić.

– Doći će do uvećanja i u javnom sektori, ali i privatnom – podvlači Vučić.

FOTO: PRINTSCREEN

Kako ističe, najveće investicije u Srbiji jesu kapitalne, dodajući da su u pitanju najveće tehnologije, i to je ono, što, kako podvlači, Srbija najviše radi.

– Od JUNKA u kome radi 1700 ljudi, kojima raste plata, i o Vranjskoj banji, gde je započet oporavak, a bila je poslednja rupa na svirali, subvencionisanje vinograda… Mnogo toga se uradilo, mnogo toga se promenilo. Vranje je drugačije mesto, a biće jedno od najpoznatijih mesta u Srbiji – nastavlja predsednik, govoreći o infrastrukturnim radovima.

Govoreći o dešavanjima u BIH, Vučić dodaje da će raditi na miru i stabilnosti.

– Nadam se da ćemo imati bratske odnose sa Bošnjacima – kaže Vučić.

Kako objašnjava, na Balkanu se ne primaju ideje koje su došle spolja.

Srbija će da radi na miru, i čuvaćemo te odnose – navodi Vučić.

FOTO: PRINTSCREEN

PODIZANJE OPTUŽNICE PROTIV VELJKA BELIVUKA I MARKA MILJKOVIĆA

Želim da čestitam pecijalnom tužilaštvu i svima koji su radili na pisanju optužnice za Belivuka, svim pripadnicima policije i BIA. Sve što smo radili, gotovo sve sa izuzetkom podrške i pomoći kod nkei dokaza, FBI nije radio ništa, to su bile evropske službe. FBI nas je obavestio za aplikaciju Anon, koju kontroliše CIA. Ne postoji učešće FBI u slučaju Belivuk – kaže Vučić.

  • Nisu nam dostavili ništa, u slučaju Belivuk je radila naša policija, i Bezbednosno sigurnosne snage – otkriva Vučić.

Kako dodaje, to su ljudi koji su postavljali prislušne uređaje pod automobil Veljka Belivuka, mi smo dva meseca pratili svaki njihov korac, i to je uradila naša policija, bez ikoga – nastavlja Vučić.

Govoreći o mešanju Aleksandra Vulina i njega u kriminalne radnje uhapšene, već pomenute grupe, Vučić ističe da ga je bilo sramota.

  • Mene je prvo bilo sramota da odgovaram na laži ljudi, da smo se ja i Vulin tajno sastajali u stanu na Zvezdari, kao što smo uradili u slučjau Jovanjica, podnećemo krivičnu prijavu protiv sebe, spremni smo da odgovaramo i spreman sam da sebe unizim da odem na poligraf, ali se nadam i da će neki drugi otići na poligraf da pričaju o finansijama.
  • Zna narod ko se ovde boti protiv kriminala i ko je stao mafiji za vrat. Za nas je interes da mafije ne bude, i kao što vidite ove godine nije bilo mafijaških ubistava ove godine.

Related posts

Predsednik Vučić čestitao Guterešu reizbor

Alba Jovanović

PREDSEDNIK VUČIĆ NA RTS: Ne interesuju nas šiptarske laži, POBEDIĆEMO, NAŠ NAROD ĆE OPSTATI NA KOSOVU!

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić se obraća na Generalnoj konferenciji Uneska

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija