22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Opovo Politika Vesti

Izbori za MZ u Opovu: Potvrda velike podrške politici Aleksandra Vučića

Građani opštine Opovo, danas su, birali nove članove saveta mesnih zajednica. Glasalo se na 12 biračkih mesta, a nove sazive dobili su mesna zajednica Opovo, Baranda, Sakule i Sefkerin. Izbore je obeležila veća zainteresovanost građana nego što je to bilo 2017. godine. Izašlo je  2994 građana, odnosno 36,94  odsto od ukupno 8104 upisanih u birački spisak, dok je 2017. godine glasalo 30,32 odsto birača.
Srpska napredna stranka sama će formirati savete u sve četiri mesne zajednice kao i do sada. Građani Opova još jednom su potvrdili podršku politici Aleksandra Vučića i SNS,  politici ekonomski snažne i stabilne države. Zoran Tasić jedan od poverenika OO SNS i zamenik Pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinu i saobraćaj glasao je na biračkom mestu u Osnovnoj školi “Dositej Obradović”. Tasić je nakon glasanja izjavio da je Mesna zajednica prvi kontakt države sa građanima  i da su izbori zbog toga važni. Naglasio je da je i sama činjenica da je kandidaturu SNS za članove MZ podržalo oko 1000 građana, važan pokazatelj da se dobro radilo poslednjih godina. Građani su na biralištima takođe ukazali na važnost izbora za savete mesnih zajednica ističući da su uvereni da će kandidati za članove saveta nastaviti da rade za dobrobit zajednica kao i do sada uz dodatnu novu energiju i znanje.

Related posts

Završava se setva šećerne repe

Vanja Vićentić

Konferencija o obrazovanju na makedonskom jeziku u Jabuci

Zorana Stekovic

Vučić i Borisov: Balkanski tok izuzetan uspeh 2 bratske države

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija