22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Žaklina Kiš Jocić objavila četvrti roman pod nazivom „Sastanak s pepelom“

Žaklina Kiš Jocić objavila je svoj četvrti roman pod nazivom „Sastanak s pepelom“, u kome su predstavljena svedočanstva bivše logorašice iz Aušvica. Roman je triler sa autentičnim istorijskim podacima, opisima događaju iz Aušvica, ali i logara na beogradskom Sajmištu.

Prema rečima Žakline Kiš Jocić, autorka knjige „Sastanak s pepelom“ rukopis jedne bivše logorašice je slučajno dospeo u njene ruke. Naime, njena prijateljica je rukopis pronašla na tavanu i odlučila da joj ga da. Posle istaraživačkog rada i obilaska terena o kojima piše bivša logoračica, u aprilu ove godine izdavačka kuća „Laguna“ objavila je roman „Sastanak s pepelom“.

Autorka ističe da pored istorijske građe, svedočanstava bivših logoraša roman je u suštini triler. Ona napominje da se kroz celu priču  proteže i ljubav.

Dok je trajao istraživački rad, Žaklina Kiš je posetila i Francusku  i mesto na kome je završila junakinja romana, posle deportovanja iz Aušvica.

Kako napominje autorka romana, književne večeri na kojma će ljubitelji dobre knjige moći detaljnije da se upoznaju sa romanom „Sastanak s pepelom“ i autorkom počeće da se održavanju krajem avgusta.

Related posts

Martinović nastavlja štrajk glađu ispred Skupštine Srbije

Zorana Stekovic

Novinarke koje su osramotile Srbiju

Mica Milakov

Trodnevna žalost u Srbiji zbog smrti patrijarha

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija