21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Sport Srbija Vesti

Borković do novih bodova u Belgiji

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je novih 10 bodova na četvrtom trkačkom vikendu TCR Evropa šampionata koji je održan na stazi Spa Frankoršam u Belgiji. Srpski as na jednomesečnu pauzu, pre nastavka šampionata u septembru, odlazi sa osme pozicije u genelanom plasmanu i sa ukupno osvojena 123 boda.

Borković je u obe trke startovao sa 16.pozicije, da bi prvu završio na 12. mestu i osvojio sedam bodova, a drugu trku na 14. mestu sa tri nova osvojena poena.

Problemi sa automobilom u kvalifikacijama, kao i loš odabir guma u drugoj tci, obeležili su trkački vikend na omiljenoj stazi našeg asa.

“Žao mi je zato što je Spa staza koju izuzetno volim i uvek sam ovde bio, ako ne prvi, onda među najboljima. Automobil je u kvalifikacijama bio neupravljiv, gubio je snagu,  nismo uspeli da pronađemo dobar setup. U prvoj trci je bio nešto bolji, ali u incidentu u kojem je učestvovalo nekoliko takmičara, a koji se desio već u prvom krugu prve trke, meni je pukao prozor od delova nečijeg automobila. Tako da sam ostatak trke vozio bez prozora i dalje od 12. pozicije, u ovakvim uslovima, nije bilo moguće”, rekao je Borković.

Drugu trku obeležili su veoma nepovoljni vremenski uslovi. Kiša je počela pred sam početak trke, a potom ubrzo i prestala. Odluka Dušanovog tima da na njegov Audi RS 3 LMS stavi sve četiri kišne gume pokazala se kao pogrešna.

“Sa 16. pozicije sam opet upseo da dođem do 12, ali kako je kiša brzo prestala i najveći deo vremena smo vozili po suvom, gume su se brzo istrošile i u samoj završnici trke prestigli su me Gavrilov i Jang. Ostaje jedan veliki žal za ovim vikendom, ali i osvojeni novi bodovi koji će biti važni u završnici šampionata”, dodao je Borković.

Naredni trkački vikend vozač NIS Petrol tima u saradnji sa Comtoyou Racing vozi u Nemačkoj, na čuvenoj stazi Nirburgring, od 3. do 5. septembra. Ovo je jedina staza ove sezone na kojoj naš as nikada nije vozio.

Related posts

Predsednik Vučić na otvaranju hotela na Divčibarama

Zorana Stekovic

Provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

Jasmina Petkovic

Južni Banat: Još 87 slučajeva virusa COVID-19 za 24h

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija