22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Na Zelenoj pijaci najveća ponuda povrća iz plastenika

Visoke temperature uticale su i na rod voća i povrća pa je kako proizvođači ističu zato slabija ponuda na Zelenoj pijaci. Jedan od razloga je što se još uvek  na većini tezgi prodaje povrće iz plastenika.

Pijačni dana  na Zelenoj pijaci kada svaki prodavac želi da ponudi robu je subota. Za ovu godinu ne možemo da kažemo da je rodna kada je povrće i voće u ptanju zato je ponuda nešto manja ne onako kako smo navikli ali cene se nisu menjale tako kažu prodavci. Navikli smo decenijama da je pijaca mesto gde od naših proizvođača iz okolnih sela kupujemo domaće proizvode da li su oni iz plastenika ili se već beru u baštama pitali smo proizvođače.

Zašto paradajz nije tako sladak i ukusan kao kada smo ga brali u baštama naših baka dobili smo odgovor.

Pored toga što mogu da kupe domaću robu naši sugrađani kažu da jednostavno vole da pazare na pijaci.

Poslednjih dana  da li zbog visokih temperatura ili možda godišnjih odmora manji je broj  kupaca na Zelenoj pijaci žale se prodavci .  Sada je pravo vreme da jedemo povrće i voće  a moramo priznati najsvežije, domaće  stiže  sa naših njiva.

Related posts

Jubilarnih 70 godina biblioteke u Opovo

Ivana Bogdanovski

Doček Nove godine u Ulici novogodišnje čarolije

Nikoleta Dragaš

Mesec starih obeležen u Gerontološkom centru

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija