22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Najvažnije Pančevo Vesti

JKP „Higijena“ vodi računa o svojim radnicima

Tokom jula dnevne temperature su bile visoke. Zaposleni u JKP „Higijena“ i pored toga moraju da izađu na ulice, očiste ih, odnesu  otpad i kontolišu parkiranje u zonama. Kako bi olakšali svojim radnicima,  rukovodstvo “Higijene” je odlučilo da  skrati radno vreme, a organizovana je i podela rashlađene vode. Visoke temperature ne utiču na čistoću grada, kaže direktor Mišo Marković.

Slobodan Drakšan i Rade Jovanović zaposleni su u pogonu  „Čistači“ u „Higijeni“. Svakodnevno su na ulicama grada, leti i zimi, bez obzira na vremenske uslove. Kažu da grad mora da se očisti. Radnici Parking servisa i pored vrućina kontrolišu parkiranje u zonama i imaju mogućnost da se osveže. U pogonu „Iznošenja otpada“ imaju mnogo posla. Kante i kontejneri sa đubretom moraju da se isprazne, a teško je raditi po jakom suncu, kaže Srđan Katančević, zaposlen u “Higijeni”.

Mišo Marković, direktor JKP „Higijena“ kaže da u ovom preduzeću vode računa o svojim radnicima koji rade na otvorenom. Obezbeđena ime je hladna voda  dok su na terenu, uniforma u skadu sa vremenskim prilikama i skraćeno radno vreme dok su velike vrućine.

Marković napominje da i cisterna polivač obilazi ulice u gradu po rasporedu kako bi se oprale, ali i rashladile ulice.

Nadležni iz „Higijene“ još jednom apeluju na građane da bacaju komunalni otpad u kontejnere i poštuju raspored odnošenja smeća, kao i da u stubne kante na bacaju otpad iz kuće. Na taj način olakšaće posao radnicma „Higijene“ na visokim temperaturama, poručujuit ovog preduzeća.

Related posts

Predsednik Vučić: Živite za te zastave, bićemo nesalomiv orah

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić ponudio pomoć Veneciji

Zorana Stekovic

Tuča u Pančevu, dve osobe na VMA

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija