28. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Vulin: Niko nije jači od države i zakona

Pripadnici Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde prikazali su danas u zajedničkoj vežbi ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu obučenost, veštine i sposobnosti u odbijanju napada i neutralisanju napadača na kolonu vozila prilikom sprovođenja okrivljenih u sud iz Okružnog zatvora.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je sa ministarkom pravde Majom Popović prisustvovao vežbi, istakao je da niko nije jači od države i iznad zakona i da Srbiji koja je jedinstvena i složna i čije službe rade zajedno niko ne može da naškodi.

„Oni koji se nalaze iza zidina ovoga zatvora mislili su da su moćniji i da su jači, mislili su da su njihova surovost i bogatstvo dovoljni da nas pobede, da ubijaju, da kradu, da lažu, da nam truju decu drogom i da nema ko da im se suprotstavi. Videli su da, ipak, nisu jači i moćniji od države. Danas se brane lažima, pokušavaju svoje zločine da pripišu nekom drugom”, kazao je Vulin.

On je poručio da nijedan zlikovac, nijedna kriminalna banda neće biti jača od Srbije.

„Danas kada ih slušamo kako lažu, kada slušamo kako se brane, kako pokušavaju da svoje zločine pripišu nekom drugom, možemo samo da ih žalimo, kao što osećamo gađenje prema svemu što su radili, jer takvi ljudi ne zaslužuju da se nazivaju ljudima, ali i prema njima će se odnositi kako zakon nalaže. Svačija bezbednost i čast biće sačuvani, pa čak i kada su čast i obraz sami izgubili”, naveo je Vulin.

Dodao je da je Žandarmerija jedna od najelitnijih jedinica MUP-a na koju država i njeni građani uvek mogu da se oslone.

„Nemojte nikada da pomislite da sve znate. Rutina je ta koja ubija kada mislimo da znamo sve, kada mislimo da je sve predviđeno i sigurno tada obično grešimo. Zato postoji obuka, zato postoji neprekidno ponavljanje i učenje“, poručio je ministar.

Ministarka pravde kazala je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo pravde nastaviti da produbljuju saradnju u cilju veće bezbednosti svih građana naše zemlje.

Ona je kazala i da će zajedno sa ministrom Vulinom nastaviti dalji rad na jačanju kapaciteta, poboljšanju plata i daljim obukama pripadnika policije i Uprave za izvršenje zavodskih sankcija.

Prikazu sadejstva Žandarmerije i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija prisustvovao je i direktor policije Vladimir Rebić i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević, a u vežbi je učestvovalo 37 pripadnika Žandarmerije i 10 službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija sa devet vozila.

Related posts

Sin Zelenovićevog direktora uhapšen sa drogom : Pomogli mu da izbegne pritvor

Mica Milakov

Mali: Isplata dodatnih 20 evra pomoći počinje 7. decembra

Ivana Bogdanovski

U utorak suzbijanje komaraca na teritoriji grada Pančeva

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija