22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ministar Vulin sastao se ambasadorom Kube

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Republike Kube Gustavom Trista del Todom izrazivši zadovoljstvo zbog tradicionalno prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Republike Kube.

Ministar Vulin je tim povodom istakao da Srbija vidi Kubu kao iskrenog prijatelja i saveznika i zahvalio se na podršci koju Kuba pruža po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje i nepriznavanja lažne države Kosovo.

Takođe, ministar Vulin je naglasio da i naša zemlja podržava pravo Kube da samostalno donosi odluke i uređuje sopstvenu politiku bez mešanja drugih u njihova  unutrašnja pitanja. 

Ministar se zahvalio ambasadoru i na podršci Kube po pitanju sprečavanja prijema privremenih institucija samouprave lažne države Kosovo u Interpol i naglasio da je ta podrška od velikog značaja za Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Ministar i ambasador su se saglasili da će se u narednom periodu intenzivirati saradnja u oblasti unutrašnjih poslova između dve države, kako na operativnom tako i na strateškom nivou. 

Ambasador Trista del Todo se zahvalio ministru lično, kao i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji rade na obezbeđenju njihovog diplomatsko-konzularnog predstavništva u Srbiji, na visokom stepenu profesionalizma tokom svog rada.

Foto: mup.rs

Related posts

“Timok” iz Zaječara naredni rival “Dizelke”

Ivana Bogdanovski

Oslikani ajnforti u Banatu – najčešće u rumunskim domaćinstvima

Jelena Obradović

Mihajlović: U avgustu prvi ugovori o zameni stolarije

Alba Jovanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija