20. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Srbija Vesti

Vakcinacijom do kolektivnog imuniteta

Vakcina protiv kovida 19 u Južnobanaskom okrugu ima dovoljno, ali nažalost u poslednje vreme beleži se slabiji odziv sugrađana za vakcinaciju posebno među mladim osobama, ističe  direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo doktorka  Ljiljana Lazić. Ona takođe  apeluje da se sugrađani vakcinišu kako bi jesen dočekali spremniji, jer kovid 19 još nije prošao.

Epidemiološka situacija u Južnobanatskom okrugu je bolja nego tokom zime, ali i dalje nesigurna. U Južnom Banatu je u subotu bilo čak pet nozaraženih i svi su bili sa teritorije grada Pančeva. Brojke nas “opominju” da je virus živ i  da cirkuliše. Zato je bitno da iskoristimo mogućnost da se vakcinišemo i steknemo imunitet, jer kako lekari najavljuju četvrti talas je skoro izvestan.

Vakcine u Srbiji su bile dostupne od početka pandemije koronavirusom i one su za sve građane besplatne. Čak nije neophodna ni zdravstvena knjižica kako bi se neko vakcinisao. Takođe, na Torlaku je započeta i proizvodnja Sputnjik V vakcine.

Vakcinacija se obavlja u Pančevu u bivšoj apoteci “Higija” u Miloša Obrenovića od 2-4  od 7 do 20 sati.

Related posts

Upozorenje REM RTV Pančevo

Mica Milakov

Vučić čestitao Ramazanski bajram

Zorana Stekovic

Bahatost na delu: Dok se cela Srbija bori za živote, u Šapcu organizuju ŽURKE I NE POŠTUJU NIKAKVE MERE

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija