22. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Ministar Vulin na sastanku sa ministrom Cikotićem pokrenuo pitanje pokušaja ubistva predsednika Vučića u Srebrenici

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin na sastanku sa ministrom bezbednosti Bosne i Hercegovine Selmom Cikotićem zatražio je podršku i pomoć na utvrđivanju istine u vezi sa pokušajem ubistva predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića pre šest godina u Srebrenici.

„Tražio sam podršku i pomoć kada je u pitanju pokušaj ubistva predsednika Vučića u Srebrenici pre šest godina, da vidimo dokle se stiglo i šta svi zajedno možemo da uradimo da se istina nađe“, rekao je ministar Vulin na konferenciji za novinare u Zvorniku.

Kako je naglasio, ono što zanima njega i njegovog kolegu Cikotića je utvrđivanje istine.

„Ko je pokušao da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kada će taj neko odgovarati? To je ono što će pomoći i jednoj i drugoj zemlji, što nas sve zajedno čini sigurnijim i doprinosi većem poverenju jednih prema drugima“, rekao je ministar Vulin.

Ministar Cikotić je rekao da je taj slučaj predat Agenciji za istrage i zaštitu, koja jedina ima konkretnu ulogu u istrazi i čiji je direktor ministra Vulina i njegove saradnike na održanom sastanku upoznao da je slučaj aktivan i da ga vodi tužilaštvo Bosne i Hercegovine u saradnji sa agencijama koje su za to nadležne.

Related posts

„Marcišor“ – praznik oživljavanja prirode

Vanja Vićentić

Gost emisije “Lice nacije” teniski trener Bogdan Obradović

Ivana Bogdanovski

Vučić: Srbija drastično jača svoje vojne kapacitete

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija