22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Od Krika i News Max Adrie, pa preko Belivuka i Miljkovića, do Jutarnjeg lista i nazad

“Napadi na predsednika Vučića ili mene imaju svoj uzrok, ali i uvek isti način na koji se sprovode. Kriminalcima se najpre sastavi izjava koju sa više ili manje umešnosti ponove. Zatim se izjava nezvanično dostavlja za to pripremljenim medijima koji je plasiraju uz odgovarajuću opremu, naslov, podnaslove.

Naslov mora da pogodi lica koja se napadaju, sam tekst i njegova oprema ne smeju da izazivaju sumnju u istinitost tvrdnje ili da navode na pitanja o motivu i kredibilitetu onog ko je izjavu dao. Nije bitno ko je rekao, pa ni šta je rekao, već ko je meta. Zatim se uključuju uvek isti političari ili analitičari da komentarišu objavu i onda se njihove izjave prenose kao samostalna vest. U svakom sledećem prenošenju zanemaruje se izvor informacije, a u naslov se izvlače zaključci ili pogodni delovi izjava. Na kraju se tako obrađene vesti prenose u medijima u regionu koje u potpunosti zanemaruju izvor, a daju svoje tumačenje zaključaka i izjava. Prenete izjave ne služe da bi se čitaoci u regionu informisali o dešavanjima u Srbiji, već da bi se stvorila ili potvrdila slika o Srbiji i njenom rukovodstvu. Tako obrađene vesti se još jednom vrate u našu zemlju i prenesu u medijima koji su čitavu priču pokrenuli i dogovorili. I tako od Krika i News Max Adrie, pa preko Belivuka i Miljkovića mesara, do hrvatskog Jutarnjeg lista i nazad”, poručio je predsednik Pokreta socijalista i ministar policije Aleksandar Vulin odgovarajući na napade medija iz regiona na predsednika Vučića i njega.

Related posts

Vučić položio venac u spomen žrtvama Holokausta

Nikoleta Dragaš

Otvorena redakcija na romskom jeziku u Radio Gračanici

Mica Milakov

Izložba ULUP-a u Galeriji Milorada Bate Mihailovića

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija