22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

JKP „Zelenilo”sadi nove cvetnice

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo“ trudi se da svake godine zasadi što više cveća kako u centru gradu, tako i u naseljenim mestima. Ove godine posađeno je više od 150 hiljada letnjeg rasada, kaže Ženja Marinković, pejzažni arhitekta iz “Zelenila”.

U ovom preduzeću već se uveliko pripremaju i za jesenju sadnju.Ove godine se mnogo sadilo, kaže Ženja Marinković iz Javno komunalnog preduzeća „Zelenilo“.

Ona ističe da se nije koristilo samo sezonsko cveće i da zato javne zelene površine izgledaju drugačije.  U „Zelenilu“ vode računa da se cveće redovno i zaliva, naročito kada je izuzetno toplo, zato njihovi radnici počinju sa ovim poslom još u ranim jutarnjim satima.

Prema rečima Ženje Marinković, zasađeno je više od 150 hiljada letnjeg rasada. Građani mogu u aranžmanima da primete i ruže, lavandu, ukrasno šiblje.

Kako bi grad izgledao lepo, šareno i ukrašeno i tokom jeseni, u “Zelenilu” su u svom rasadniku zasadili već više od 100 hiljada semenki jesenjeg rasada. Važno je istaći i to, da sav sadni materijal, osim ukrasnog šiblja, koji Pančevci mogu da vide u gradu i u njemu uživaju je proizveden u rasadniku JKP „Zelenilo“, napominje Ženja Marinković.

Related posts

Položen kamen temeljac za fabriku kineske vakcine! Vučić: Važna stvar za budućnost Srbije

Jelena Obradović

Završena prva faza krčenja Pavliškog puta

Mirjana Popović

Od 1. aprila povećanje plata zdravstvenim radnicima od 10 odsto

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija