30. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Srbija Vesti

Premijerka Brnabić: Hotelski kompleks u Vranjskoj banji prekretnica za srpski turizam

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić posetila je danas Vranje i Vranjsku banju. Ona je obišla u Vranjskoj banji pripremne radove na izgradnji najmodernijeg hotela u ovom mestu.

”Drago mi je što sam danas ovde. Bila sam i na samom potpisivanju ugovora između Millennium Team-a i međunarodnog američkog brenda Meriot pod kojim će biti ovi hoteli i od tada mi je želja da dođem i vidim kako napreduju radovi. Vranjska Banja jedna je od naših najlepših banja i zato je ovaj projekat zaista od kapitalnog, strateškog značaja za turizam Republike Srbije, on je važan za Vranjsku banju, ali ne samo za banju, Vranje i Pčinjski okrug, već za celu Srbiju, ovo je kompleks kakav ćemo po prvi put imati u Srbiji, on će nas staviti na evropsku mapu turističkih destinacija, biće prekretnica za Srbiju kao turističku destinaciju,” istakla je predsednica Vlade Ana Brnabić.

Ona je dodala da će 2023. godine biti otvoren prvi hotel u okviru kompleksa koji će činiti tri hotela. 

Predsednik Opštine Vranjska banja Dragan Sentić istakao je da će 350-oro ljudi dobiti posao u tom kompleksu, što će zadržati mlade ljude u Banji.

Navodeći da će hotelski kompleks učiniti jedne od najtoplijih banja u Evropi turističkom destinacijom ne samo u okvirima Srbije već Balkana, Sentić je naveo da se hotelski kompleks vredan 90 miliona evra gradi zahvaljujući “Millennium Resort”-u.

Nikola Avram kazao je da će objekat imati 40.000 kvadrata, 190 soba i biće jedan od najmodernijih hotela u Srbiji.

Premijerka je razgovarala i sa ljudima koji se nalaze na rehabilitaciji u Vranjskoj banji.

Foto: printscreen

Related posts

Đurić: Jeremić lažima cilja na izazivanje nestabilnosti

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić položio venac na spomenik braniocima otadžbine

Aleksandra Miloševska

Odigrane dve predstave u sklopu Dečije nedelje u Vršcu

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija