3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Sport Vesti

Slavko Tekić gost Džudo kluba “Tamiš”

Članovi i gosti pančevačkog kluba “Tamiš” bili su u prilici da vežbaju sa čuvenim džudistom Slavkom Tekićem, koji je karijeru započeo u Srbiji, a nastavio u Nemačkoj. Ekipa Regionalne radio televizije Pančevo, prisustvovala je treningu.

Džudo klub “Tamiš”  ugostio je čuvenog džudistu Slavka Tekića, koji obavlja funkciju šefa trenera u Hamburgu i pomoćnog trenera seniorske reprezentacije Nemačke. Članovi i gosti pančevačkog kluba “Tamiš” vredno su vežbali i trudili se da što više nauče od trenera čiji su takmičari ostvarivali zavidne uspehe.

Džudo treniram već godinu i po dana, a mnogo mi znači to što mogu da upoznam ovako dobrog trenera i ovaj trening mi je mnogo značio i sve tehnike koje nam je pokazao – rekla je Natalija Novaković.

Ja treniram dve godine i danas mi je bilo super, zato što sam imao čast da upoznam Tekića koji ima crveno beli pojas i stvarno takvi džudisti se retko viđaju i oduševilo me je što je Tekić došao, kaže Lav Tomić.

Džudo treniram 7 meseci i bila mi je velika čast danas da upoznam ovako jednog vrhunskog trenera i dosta sam naučila od njega i nadam se da ću u budućnosti biti sve bolja i bolja – izjavila je Sofija Petrović.

Pančevo je iznedrilo brojne šampione, rekao je Tekić i ocenio da džudo klub “Tamiš” svojim predanim radom otvara mogućnost za još mnogo mladih nada u ovom sportu.

Uslovi ovde su fenomenalni. Imaju baš dobar tatami, što je retko kod nas u Srbiji, baš po svim svetskim standardima je napravljeno, tako da je to jako dobro za decu jer je jako mala verovatnoća kad padnu da se povrede. Jako mi je drago da sam pozvan i da imam čast da održim trening na tatamiju Džudo Kluba „Tamiš“ i ovo je početak naše saradnje. Svako dete može da nauči nešto novo od nekog drugog trenera ili partnera koga ne zna. Tako se i prave koraci napred – saradnjom između klubova, saradnjom između trenera, a to je i naša ideja da DŽK Tamiš i DŽK iz Hamburga uspostave saradnju, pa da napravimo posetu džudo kluba iz Hamburga ovde u Pančevu, a tako isto da napravimo posetu Džudo kluba “Tamiš” u Hamburgu kaže Slavko Tekić, šef trener Hamburg džudo tima i pomoćni trener senirske reprezentacije Nemačke.

Sportsku karijeru Slavko Tekić započeo je u Temerinu. Neko  vreme je bio u Novom Sadu, a potom ga je put odveo van granica naše zemlje. Za nacionalnog trenera kadeta u Nemačkoj  je izabran 2009, a iste godine je proglašen za trenera godine grada Hamburga u svim sportovima. Uspeh mu je kako kaže donela predanost džudou, a posebno je ponosan na svoja dva sina i ćerku, koji su krenuli njegovim stopama. Sedmogodišnja Jelena Tekić nedavno je osvojila prvo mesto na turniru Banjaluka open, a gostovala je i u DŽK Tamiš.

Meni je ovde baš super i taj sport mi se dopada jako. Volim što kad te neko napadne možeš da se odbraniš – kaže Jelena Tekić, gošća iz Hamburga.

Narednu posetu džudo klubu “Tamiš” Tekić najavljuje tokom zime.

Mene srce uvek vuče  u Srbiju. Ja volim Srbiju i kad god mogu nešto da pomognem i doprinesem srpskom džudou i dajem sve od sebe da pomognem – istakao je Tekić.

Džudo nije samo sport. Džudo je način način života, red, rad, disciplina, poštenje, drugarstvo. Na treningu je važno da svako ima poverenje u svog partnera, poručio je Tekić mladim džudistima i dodao da na tatamiju takmičari treba da budu ljuti protivnici, ali da van njega treba da budu kao rođena braća.

Related posts

Povrede od petardi najčešće kod dece, tokom novogodišnje noći dva maloletnika povređena

Jasmina Petkovic

U Srbiji 228 novozaraženih, preminule 3 osobe

Ivana Bogdanovski

MARKO ĐURIĆ POZITIVAN NA KORONAVIRUS! Oseća se dobro, čeka drugi test!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija