7. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Sport Vesti

Dva kanua oslikana motivima Pančeva na Tamišu

Ljubitelji reke i veslanja na Tamišu ovih dana mogu da primete dva oslikana kanua, koja pripadaju Klubu „Sportiko“. Boris Ilišev i Igor Gardinovački odlučili su da spoje druženje sa prirodom sa umetnošću i da dva stara čamca potpuno urede, oboje i vrate ih na mesto koje im pripada, na Tamiš.

Borisa Iliševa tatu majstora i Igora Gardinovačkog akademskog slikara povezuje ljubav prema reci, rekreacija na Tamišu i umetnost zahvaljujući Klubu „Sportiko“.  Obojica su želeli da pomognu svom klubi i da dva stara kanua oslikaju svako na svoj način kako bi izgledali lepše, ali i duže ostali na reci. Motivi na kanuima povezani su sa rekom Tamiš, Pančevom i njegovim karakteristikama.

Kanui su postali prava atrakcija na reci, ističe Ivan Milivojević, trener u Klubu „Sportiko“. On kaže da veliki broj šetača na gradskom keju ima i želju da se provoza u njima.

Milivojević ističe da mnogi ljudi kada probaju jednom da veslaju, bez obzira na godine, vezuju se za reku i ovaj sport. Zato se u Klubu „Sportiko“ nadaju da će i dva oslikana kanua privući još više ljubitelja spota i prirode na obalu Tamiša.

Related posts

Tradicija spaja narode

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić: Odnosi Srbije i Mađarske najbolji u savremenoj istoriji

Branislava Grčić

Nacionalni savet romske nacionalne manjine potpisao sporazum sa republičkim ombudsmanom

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija