4. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Plandište Vesti

Lekari savetuju laganu hranu i više vremena u prirodi

Poslednjih dana i noći u pančevačkoj Službi hitne medicinske pomoći povećan je broj pregleda. Prema rečima doktora Zorana Manasijevića, načelnika Službe razlog za to su pacijanti koji ne mogu da regulišu krvni pritisak, alergijske reakcije koje su karakteristične za ova period godine i pacijenti sa povišenom temperaturom.

U Službi hitne medicinske pomoći u poslednje vreme obavi se više pregleda nego što je to uobičajeno za jedan dan ili noć. Kako ističe doktor Zoran Manasijević, načelnik Službe hitne medicinske pomoći   u proseku je između 40 i 50 pregleda. Pomoć i dalje uglavnom traže hronični bolesnici, među kojima je najviše onih koji imaju problem sa pritiskom.

Poznato je da i vremenske prilike mogu nepovoljno da utiču na zdravlje kako bolesnih, tako i zdravih. Ipak, doktor Manasijević kaže da je osveženje, koje je stiglo prošle nedelje, svima prijalo.

Lekari savetuju sve hronične bolesnike da pre svega redovno uzimaju prepisanu terapiju i da se, ako im ona ne odgovara, obrate svom izabranom lekaru. Važno je i dobro spavati, uzimati dovoljno tečnosti, jesti laganu hranu, ako je moguće ne nervirati se i provoditi vreme u prirodi.

Related posts

“Dizelka” imala prvi trening na otvorenom, skoro 200 gledalaca

Mica Milakov

Zoran Milošević: Hvala svima koji su učestvovali u traganju za mojim sinom

Zorana Stekovic

Vučić uneo badnjak u zgradu Predsedništva

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija