5. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Vesti Vršac

Wind Rock Fest na Vršačkom jezeru od 29. jula

“ Wind Rock UP”,predstavlja takmičenje demo, odnosno neafirmisanih bendova, koje se po prvi put održava u Vršcu, a u organizaciji festivala “ Wind Rock Fest”. Cilj nam je prevashodno da mladim i novim bendovima pružimo priliku da se predstave široj publici, a potom da se kroz takmičenje dokažu i osvoje vredne nagrade.

Planirani datum održavanja je 29.07.2021. godine, na sada već poznatom Vršačkom jezeru, gde će 6 bendova imati priliku da nam se kroz takmičenje predstave, a pobednike će birati stručni žiri. Kao vrhunac ove večeri, nastupiće čuveni boemski pankeri“Jorgovani”, bend koji beleži sve veću popularnost, i predtsavlja pravi primer, kako jedan bend može doći od 0 do jednog od najtraženijih bendova u Srbiji !

Glasanje za bendove trajalo je do 10.07., i možemo slobodno reći da je bilo veoma dinamično i neizvesno do samog kraja. Glasovima( lajkovima ) publike na našoj facebook stranici, dobili smo 6 finalista. Priliku da nam se 29.07. predstave na vršačkom jezeru, imaće:

  1. M.U.K ( Novi Sad / Kikinda )
  2. Hydrogen ( Novi Sad )
  3. Sara Džesika Panker ( Beograd )
  4. Midlseks ( Čačak / Beograd )
  5. Jurka ( Čačak )
  6. Carpinus ( Niš )

Kao organizatori, izuzetno smo zadovoljni odzivom kako bendova, tako i ljudi koji glasanjem podržali svoje favorite, jer nam je svakako bio cilj da podržimo i predstavimo neafirmisane bendove. Žanrovski gledano, takmičiće se 6 različitih bendova, od punk-a do metala, a žiri svakako neće imati lak zadatak. O pobednicima i samom plasmanu bendova, odlučivaće stručni žiri, sastavljen od poznatih muzičara, i  novinara, koji prate muzičku scenu, ali takođe i sama publika, koja će za svoje favorite glasati na licu mesta. Takmičare očekuju vredne nagrade, a ko zna možda neko od ovih bendova, sa naše bine, sutra postane hedlajner nekog festivala, ili ostvari lepu karijeru, a i takođe da malo „osveži“ muzičku scenu.

Related posts

Na treninzima Srpske Sparte skoro 100 ljudi

Zorana Stekovic

Za probleme sa isflekanom odećom rešenje nudi “Fleka”

Jasmina Petkovic

Vučić: Stopa rasta u prvoj polovini godine 7,5 odsto

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija