26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić u Sisevcu: Za tri i po godine od Paraćina do Beograda za sat i 15 minuta

Predsednik Srbije je obišao hotel čija je izgradnja u toku, a vrednost investicije je oko 4,5 miliona evra. Vučića su dočekali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ministarkaturizma Tatjana Matić, vlasnici hotela i građani.

Vrlo mi je drago što sam u Sisevcu, i manastir svetog Sisoja je divan. Vidim da će hotel velelepno da izgleda. Priroda je veličanstvena. U Paraćinu je 6.500 nezaposlenih. Za staklaru su zainteresovani investitori iz Švajcarske. Ljudi treba da znaju da će ovde da imaju budućnost, staklara će da uposli veliki broj ljudi. Odmah ćemo da uradimo četiri kilometra puta, od Ćurpije preko Senja, do Sisevca. Završićemo i put do Grze. Gledaćemo da mašine budu na ternu u roku od 15 do 20 dana – istakao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao značaj dolaska investitora.

– Ono malo što država može da pomogne je da spojimo dve važne turističke destinacije da spojimo Sisevac i Grzu. Bez Beograđana i Novosađana teško da ima turizma u Srbiji – istakao je Vučić.

Predsednik Srbije je, posle obilaska hotela, odgovarao na pitanja novinara.

– Izgradićemo put do skretanja prema Senji do 1. oktobra, a onda nastavljamo do Grze. Uskoro očekujemo rešenje za staklaru i konačno rešenje za nezaposlenost u Paraćinu. Ostaje nam jedan investitor da ga dovedemo i tako ova opština neće imati problema sa likvidnošću – rekao je predsednik Srbije.

Odgovarajući na pitanja novinara, predsednik je izjavio da se radi obilaznica oko Kragujevca, koja košta 155 miliona evra. Nju radi konzorcijum srpskih kompanija.

Kada je reč o Zastava oružju, za nju postoje dve teorije, ali za Zastava oružje i Fiat važni za Kragujevac.

– Kada ovaj grad spojite autoputevima, postaje centar Srbije. Kragujevac će mnogo dobiti, ali detaljno ćemo o tome sutra – kaže predsednik.

Na pitanje na šta će potrošiti 600 miliona evra, Vučić kaže da se sve vrti oko te cifre i podseća da su neki zaradili toliko trgujući sekundama.

– Ne ljutite se na konkurenciju i na to što Srbija neće da propadne. To je valjda dobro i to je prava utakmica. Pitao bih se odakle privatniku ovoliki novac za Premijer Ligu, a za državu je to dobro. Gledaće se na Telekomu i Premijer Liga i Španska liga i Italijanska liga, to država obezbeđuje i država, tamo gde može, takmiči se. Meni je najvažnije da Telekom može da funkcioniše dobro – kaže Vučić.

Foto: printscreen

Related posts

Opštinski štab za vanredne situacije: USVOJENA ODLUKA O PROGLAŠAVANJU VANREDNE SITUACIJE

Zorana Stekovic

Asfaltiranje ulica u Sefkerinu: STARTOVALI RADOVI U PARTIZANSKOJ ULICI

Mica Milakov

Svečanost povodom završetka Komandno-štabnog usavršavanja oficira 66. klase

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija