25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić: Država ide napred, tajkunima ide teže; Borićemo se protiv lobiranje za priznanje Kosova i Metohije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da država napreduje, a da tajkunima, koji su “živeli na grbači naroda” ide sve teže.

Vučić je zamoljen da prokomentariše pisanje pojedinih medija da se otkupom prava za Premijer ligu “radi na rušenju demokratije”, za tv Pink ironično primetio da je tačno da sedi sa gazdama velikih engleskih fudbalskih klubova i razgovara kako da sruše Šolaka i Đilasa.

“Oni su bastilja demokratije, poznati u svetu da su čuvari baklje slobode, a mi zli, oni zli fudbaleri, a ja zli političar, koji smo se dogovorili nešto protiv njih. Kada dođete do takvih zaključaka jasno je čime se bave”, kazao je on.

Rekao je da taj deo političke scene radi po sistemu “ako proe da kontrolišemo nešto super, ako ne prođe, ako neko drugi pobedi u utakmici, a posebno neko sa državnim vlasništvom, onda ta preduzeća treba da se stave na stub srama”.

Vučić je kazao da je cena prava za prenos Premijer lige bila visoka, a ne zna tačnu cifru, jer su Šolakovi mediji u prvom krugu ponudili više para.”Ponudili su više para u prvom krugu, a u drugom nisu pa im je propao biznis”, kazao je on.

Vučić je istakao da država ide napred, a tajkunima koji žele da žive “na grbači naroda” ide teže.

Vučić: Borićemo se ako dođe do lobiranja za priznanje

Vučić je na pitanje o najavi predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana da će pojačati lobiranje za nezavisnost tzv. Kosova, rekao za tv Pink da je to realno, jer je Turska velesila, a Erdogan veliki lider.

„Pokušaću da razgovaram sa njim. Do 1. septembra, prema Vašingtonskom sporazumu obe strane imaju obavezu da nema lobiranja za priznanje ni otpriznavanje. Ako od 1. septembra, ili možda pre toga, krenu u akciju priznavanja mi ćemo se tome suprostaviti“, naglasio je on.

Vučić je istakao da je Turska velika sila, da je on u poređenju sa Erdoganom mali i zanemarljiv, ali je podvukao da Srbija nije toliko mala da ne bi pokušala da se suprostavi.

„Srbija štiti svoje. Ovo nije tursko, pripada Srbiji. Nama ostaje jedino da se borimo za svoju zemlju i svoj naroda. On je mnogo moćan, a mi nismo, ali verujem da će malo ublažiti svoj stav“, rekao je Vučić.

Istakao je da Srbija nema alternativu nego da se bori za svoju zemlju.

“Videćete da nismo onoliko mali koliko ja ponekad govorim“, poručio je predsednik.

Srbija ima granice priznate u UN, jedino nas to interesuje

Predsednik Vučić poručio je danas da Srbija ima svoje međunarodno priznate granice u UN, koje uključuju i KiM i da je to jedina naša politika, kao i da nas ne interesuje ništa što pripada nekoj drugoj zemlji.

“Jedino nas interesuje da čuvamo svoje i da radimo i borimo se za svoj narod”, rekao je Vučić za Pink odgovarajući na pitanje kako komentariše to što je Bakir Izetbegović izjavio da je Aleksandar Vulin u svom govoru pre nekoliko dana pričao o objedinjavanju srpskog sveta i da je Izetbegović to nazvao velikom Srbijom i poručio predsedniku Srbije da ne dozvoljava ubuduće takve izjave srpskih zvaničnika.

“Nisam neko ko želi da zapuši usta bilo kome, to može da radi Bakir ili neko drugi, Vulin je moj prijatelj i sa njim se ne slažem u nekim stvarima. To je bio njegov stranački skup. Ja sam održao miran i odgovoran govor, a Vulin je imao svoj govor koji se pretpostavljam više dopao većem delu Srbije”, rekao je Vučić.

Naglasio je da Srbija ima svoje granice koje su međunarodno priznate u UN i da su to jedine granice koje nas interesuju, računajući i KiM kao deo Srbije u skladu sa Rezolucijom 1244.

“To neću da ponavljam niti da se izvinjavam nikome više i nikada više. Oni to rade namerno, da bi govorili kako mi proizvodimo nestabilnost, iako su oni ti koji proizvode nestabilnost, jer suprotno Dejtonu svakoga dana govore o ukidanju Republike Srpske i da ne pričam o pravima našeg naroda u drugim zemljama regiona”, naveo je Vučić.

Vulin je govorio ono što on misli na svom stranačkom skupu, kazao je Vučić i dodao da treba Vulina pitati o tome.

“Srbija ima međunarodno priznate granice u UN, to je naša politika i ne interesuje nas ništa što pripada nekoj drugoj zemlji, jedino nas interesuje da čuvamo svoje i da radimo i borimo se za svoj narod”, poručio je Vučić.

Foto: tanjug

Related posts

U Srbiji potvrđene 93 novoobolele osobe, preminulo još 4

Zorana Stekovic

Nove mere Kriznog štaba – tržni centri i ugostiteljski objekti ostaju zaključani

Aleksandra Miloševska

Predsednik Vučić: Čuvaćemo veze sa prijateljskim zemljama poput Tadžikistana

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija