4. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Aparat za proveru antitela na kovid 19 u ZZJZ Pančevo

Pre nešto više od dva meseca u Zavod za javno zdravlje Pančevo stigao je aparat za proveru antitela na kovid 19. Zahvaljući ovoj analizi sugrađani dobijaju informaciju o svom imunološkom statusu posle vakcinacije ili preležanog kovida i podaci se  registruju u zelenom sertifikatu.

Pored velikog intersovanaja za PCR  i serološko testiranje sugrađani od nedavno mogu da urade i anlizu antitela na kovid 19 u pančevačkom Zavodu za javno zdravlje i  da dobijeni rezultati  budu zavedni u registar gde se nalaze podaci o vakcinaciji i preležanom kovidu. Doktorka Jelena Minić Vasić, rukovodilac kliničke mikrobiologije je istakla da zahvaljući ovoj dijagnostici sugrađani dobijaju sve informacije o svom statusu ako su preležali koronu ili su vakcinisani.

Sugrađani koji rade titer na antitela na kovid 19 u Zavodu za javno zdravlje pored rezultata dobijaju i objašnjenje ukolko imaju neke nedoumice.

Svi stanovnici Južnog Banata mogu da urade test na antitela u pančevačkom ZZJZ rezultat se dobija istog dana.

Related posts

Počela treća faza izgradnje Potamiškog kolektora

Jasmina Petkovic

I Vršac brine o najboljim učenicima – nagrađeno 19. najboljih

Jasmina Petkovic

Mališani u Ritskoj dobili novogodišnje paketiće

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija