28. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Ministar Vulin: Uspeh našeg rada meri se osećajem sigurnosti kod građana

FOTO: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin posetio je danas Policijsku upravu Zrenjanin i kazao da se uspeh rada policije meri osećajem sigurnosti kod građana. 

Ministar Vulin je u prisustvu direktora policije Vladimira Rebića održao radni sastanak sa načelnikom i ostalim rukovodiocima Policijske uprave Zrenjanin i poručio da je bezbednost građana na rekama važna kao i bezbednost građana na putevima i najavio veće prisustvo pripadnika policije na rekama širom Srbije. 

„Rečni saobraćaj jednako je važan kao i drumski, bezbednost građana na rekama jednako je važna kao i na putevima. Policija je svoje prisustvo na rekama povećala i to će činiti u još većem obimu i kapacitetu”, kazao je ministar Vulin. 

Načelnik PU u Zrenjaninu Slaviša Lakićević zahvalio se ministru Vulinu, jer posle 30 godina Policijska uprava u Zrenjaninu ima čamac kojim može na adekvatan način da kontroliše rečne tokove i obalu, kao i 256 kilometara plovnog puta što će, prema njegovim rečima, povećati bezbednost građana na rekama. 

Takođe, kako je rekao, akcenat će biti, kao i do sada, na pravovremenom i brzom reagovanju na prijave i zahteve građana, kao i profesionalizmu u radu, kroz uključivanje različitih institucija u rešavanju problema.

Ministar Vulin je na sastanku poručio da policijski službenici moraju da budu prvenstveno na usluzi svojim građanima i istakao da je na području PU Zrenjanin smanjena stopa opšteg kriminala za sedam posto u odnosu na 2020. godinu, odnosno 12 posto u odnosu na 2019. godinu. 

„Rezultati rada ove policijske uprave su vidljivi, ali ja hoću da mi svoj rad merimo i po osećaju sigurnosti kod građana. Hoću da svaki običan čovek koji pošteno živi od svog rada zna da je njegova policija tu za njega, da ima poverenja u policiju, da zna da može da se obrati svojoj policiji, da nema strah ni bojazan da će ga neki ološ odžepariti na ulici, ukrasti mu poslednji novac iz novčanika i da će to proći nekažnjeno i bez sankcija. Uspeh našeg rada meri se osećajem sigurnosti kod građana”, poručio je ministar Vulin. 

Nakon sastanka, ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu pripadnici PU Zrenjanin uručili su sliku sa banatskim motivom i unikatni lovački nož kao izraz velike zahvalnosti za sve što je učinio i što čini za dalji napredak i razvoj ove policijske uprave i bolji položaj i status njenih pripadnika.  Ministar Vulin je na početku svoje posete Policijskoj upravi Zrenjanin odao počast i položio cveće na spomen-obeležje poginulim policijskim službenicima ove uprave. 

Related posts

Vučičević: Lekari su predsedniku Vučiću rekli da miruje

Mica Milakov

GB: „Extreme repair“ – tretman za oporavak oštećene kose

Nikoleta Dragaš

Interno raseljeni iz Kraljeva krenuli na glasanje na KiM

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija