28. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Ministar Vulin: Bezbedne i mirne ulice cilj i policije i lokalne samouprave

FOTO: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin u okviru posete Policijskoj upravi Zrenjanin održao je radni sastanak sa gradonačelnikom Zrenjanina, članovima Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Zrenjanina i predstavnicima Policijske uprave u Zrenjaninu. 

Ministar Vulin zahvalio se lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Zrenjanina na dobroj i temeljnoj saradnji sa Policijskom upravom i istakao da su i lokalna samouprava i policijska uprava na istom zadatku, sa istim ciljem, a to je zaštita i bezbednost građana. 

„Kao što vidite sigurne i mirne ulice u Zrenjaninu nisu samo cilj pripadnika ove policijske uprave, već i lokalne samouprave, a o tome svedoči dobra i temeljna saradnja između policije i lokalne samouprave u ovom gradu. Hvala gospodinu gradonačelniku i njegovim saradnicima koji su prepoznali potrebe policije i pomogli im prilikom nabavke opreme za kontrolu narkotika kod učesnika u saobraćaju. Bezbednost i sigurnost građana u saobraćaju je naš zajednički zadatak i cilj”, kazao je ministar Vulin. 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura pohvalio je saradnju pripadnika policije i lokalne samouprave i kazao da su policija i lokalna samouprava u proteklom periodu zajednički organizovale niz akcija i aktivnosti koje se tiču povećanja bezbednosti građana u saobraćaju. 

„U aprilu mesecu, kojim počinje sezona vožnje dvotočkaša u okviru akcije “Kaciga glavu čuva”, održano je predavanje na temu bezbednosti u saobraćaju, a mladim motoristima su podeljene kacige i zaštitna oprema koju je obezbedio Savet za bezbednost saobraćaja Grada Zrenjanina. 

Takođe, na inicijativu Policijske uprave Zrenjanin realizovana je edukacija poljoprivrednika o bezbednosti učešća traktora i poljoprivredne mehanizacije u saobraćaju i tom prilikom je uručeno 80 žutih rotacionih svetala i 80 oznaka za spora vozila. I pripadnici policije i lokalna samouprava u Zrenjaninu čine sve da građani budu bezbedni i sigurni”, poručio je gradonačelnik Zrenjanina Salapura, koji se srdačno zahvalio ministru Vulinu na poseti. 

Related posts

Ljiljana Habjanović Đurović u emisiji “Lice Nacije”

Mica Milakov

JOŠ 51 NOVI SLUČAJ KORONE U SRBIJI! PREMINULE 2 OSOBE!

Bojana Kecic

Otvoren rekonstriusani rečni putnički terminal u Luci Novi Sad, uloženo blizu pola miliona evra

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija