26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Vakcinišite se da spremniji dočekamo jesen

Vakcina protiv kovida 19 u Južnobanaskom okrugu ima dovoljno, ali nažalost u poslednje vreme beleži se slabiji odziv sugrađana za vakcinaciju posebno među mladim osobama, ističe  direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo doktorka  Ljiljana Lazić. Ona takođe  apeluje da se sugrađani vakcinišu kako bi jesen dočekali spremniji, jer kovid 19 još nije prošao.

Epidemiološka situacija u Južnobanatskom okrugu je bolja nego tokom zime, ali i dalje nesigurna. U Južnom Banatu je u subotu bilo čak pet nozaraženih i svi su bili sa teritorije grada Pančeva. Brojke nas “opominju” da je virus živ i  da cirkuliše. Zato je bitno da iskoristimo mogućnost da se vakcinišemo i steknemo imunitet, jer kako lekari najavljuju četvrti talas je skoro izvestan.

Vakcine u Srbiji su bile dostupne od početka pandemije koronavirusom i one su za sve građane besplatne. Čak nije neophodna ni zdravstvena knjižica kako bi se neko vakcinisao. Takođe, na Torlaku je započeta i proizvodnja Sputnjik V vakcine.

Vakcinacija se obavlja u Pančevu u bivšoj apoteci “Higija” u Miloša Obrenovića od 2-4  od 7 do 20 sati.

Related posts

Radna grupa razmatra zabranu rada nedeljom u prodavnicama

Aleksandra Miloševska

PS: Vučić spotom izrazio zahvalnost lekarima, vojsci, policiji

Nikoleta Dragaš

U Srbiji 95 novih slučajeva, još troje preminulo

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija