18. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

Neeksplodirane mine na teritoriji naše zemlje

Na teritoriji nekadašnjeg vojnog magacina u Vranju nalaze se neeksplodirane mine, kao posledica minulih ratova. Međunarodna organizacija za civilnu odbranu u saradnji sa Centrom za razminiranje i Ministarstvom unutrašnjih poslova ima za cilj da oslobodi teritoriju nase zemlje i na taj način omogući meštanima da obavljaju poljoprivredne radove na svojim njivama.

Na teritoriji naše zemlje nalaze se neeksplodirane bombe nakon ratova  koji su nas zadesili. Međunarodna organizacija za civilnu odbranu ima zadatak da teritoriju Srbije oslobodi potencijalne opasnosti koju bi mogle izazvati zaostale eksplozivne naprave. Andrej Kudinov, generalni sekretar ICDO izrazio je nadu da ce se nastaviti saradnja naše države i ove organizacije.

Glavni cilj je da se među ljudima podigne svest o tome da na teritoriji naše zemlje ima mnogo neeksplodiranih mina i da je to potencijalna opasnost.

Poslove u vezi sa humanitarnim razminiranjem u Srbiji izvršava kompanija Millennium Team.

Srbija je članica Međunarodne organizacije za civilnu odbranu od 2019. godine, ali organizacija je na ovim prostorima prisutna već desetak godina. O vaznosti ovog projekta govori i činjenica da Ruska federacija, kao glavni finansijer preko ICDO, donira Republici Srbiji sredstva za humanitarno razminiranje.

Related posts

BIA potvrdila autentičnost snimka

Nikoleta Dragaš

ZAKAZANA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! Brnabić: Trenutna epidemiološka situacija je katastrofalna!

Zorana Stekovic

Brnabić: Ovo je naša nova normalnost! Mere će se menjati, najvažnija je lična odgovornost!

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija