21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Politika Srbija Vesti

Vučić: Unapređenje turističkih aktivnosti Srbije i Turske

FOTO: Tanjug

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra kulture i turizma Republike Turske Mehmeta Nurija Ersoja, sa kojim je razgovarao o mogućnostima za unapređenje saradnje dveju zemalja u toj oblasti.

Ministar Ersoj je predsedniku Vučiću preneo pozdrave predsednika Erdogana. Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog postignutog visokog nivoa bilateralnih odnosa Srbije i Turske, kao i zahvalnost predsedniku Erdoganu zbog ličnog angažmana u snaženju srpsko-turske saradnje. On je istakao da je Srbija opredeljena da nastavi da gradi dobre odnose sa Turskom. Takođe je konstatovao da je upravo turizam ogledalo tih dobrih odnosa, jer turisti iz Turske ostvaruju najveći broj noćenja u Srbiji, dok je Turska među najpopularnijim destinacijama za turiste iz Srbije. Predsednik Vučić je izrazio nadu da će se, uprkos trajanju pandemije KOVID-19, nastaviti pozitivni trendovi u turizmu.

Dvojica sagovornika su predložili konkretne mere za unapređenje turističkih aktivnosti između Srbije i Turske, a takođe su razmotrili mogućnosti za povećanje nivoa investicija u oblasti turizma.

Related posts

SPC: Poštovaćemo zabranu litija u Crnoj Gori

Nikoleta Dragaš

Vučić u Kruševcu: Naša je obaveza da pokažemo pažnju građanima

Nikoleta Dragaš

VUČIĆ: Most će biti gotov do Svetog Nikole!

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija