24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić i Bocan-Harčenko: Pruga od Stare Pazove do Novog Sada planiranom dinamikom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o temama od obostranog interesa, posebno o bilateralnoj saradnji.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razmotrili napredak radova na izgradnji železničke pruge od Stare Pazove do Novog Sada i izrazili zadovoljstvo što će uskoro biti položeni poslednji delovi pruge, te da radovi napreduju planiranom dinamikom.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razmenili mišljenja o nizu regionalnih i globalnih pitanja. Predsednik Vučić je upoznao ambasadora Bocan-Harčenka sa stanjem u dijalogu Beograda i Prištine i stavovima Srbije pred nastavak razgovora u ponedeljak u Briselu, te je, ovom prilikom, ponovio zahvalnost za aktivnu podršku Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o zdravstvenoj situaciji u Srbiji i Rusiji, u vezi sa pandemijom KOVID-19, i izrazili zabrinutost zbog porasta broja slučajeva, sa nadom da će se, sa povećanjem broja vakcinisanih, taj rast zaustaviti.

Related posts

Potpisan Memorandum u cilju unapređenja životne sredine

Ivana Bogdanovski

“Logičan nastavak destruktivnog delovanja fašiste Obradovića” SNS najoštrije osudila divljanje lidera Dveri

Jasmina Petkovic

Zbog radova izmene u saobraćaju na Strelištu

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija