20. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Sport Srbija Vesti

Nina Radovanović: Bez pomoći predsednika Vučića i BSS-a ne bih otišla u Tokio


Nina Radovanović biće prva Srpkinja koja će učestvovati na olimpijskim igrama i predstavljati Srbiju u boksu. Zahvaljujući predsedniku države Aleksandru Vučiću i bokserskom savezu Srbije obezbeđena su u poslednji čas neophodna finansija sredstva inače sad trenerima u nedelju krenuti na daleki put.- Poseban osećaj je kada predstavljate svoju zemlju, ponesete zastavu i budete među sportom elitom. Uverena sam da ću svoj zadatak uraditi na pravi način – istakla je Nina Radovanović, danas posle treninga u Košutnjaku, gde odrađuje završne pripreme, posle sparinga koje je obavila u Bugarskoj.


Ona će se takmičiti u kategoriji do 51 kilogram, a kako ističe, protivnice uglavnom poznaje.


– Od nas 26, znam bar 70 odsto rivalki i otprilike znam kako ću se kretati sa njima. Videćemo, dosta će zavisiti i od žreba. Nadam se da će mi se malo i sreća osmehnuti, na nekim poslednjim takmičenjima nisam je imala, ako izuzmemo to što sam na kraju izborila vizu kao prva na svetskoj rang listi. Ja sam zreo borac, bavim se boksom više od 10 godina i negde je primereno da mi se u skorijem periodu i desi neki rezultat – poručila je Nina.


Radovanovićeva ističe da joj korona protokoli i nedostatak publike neće predstavljati problem.


– Mi smo prethodnih godinu dana na turnirima imali približno iste uslove organizacije kao što nas čekaju u Tokiju, bez izlazaka i jasne rute. Dosta sam se adaptirala na taj koncept i biću fokusirana na mečeve. Biće vremena za uživanje posle.
Posebnu zahvalnost onaj je izrazila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Bokserskom savezu Srbije.- Veliko hvala predsedniku Aleksandru Vučiću  Kada je OKS rekao da nema dovoljno sredstav, predsednik Srbije je reagovao i obezbedio neophodne finansije za mene i moj tim. Taj osećaj je zaista poseban. Hvala i Bokserskom savezu Srbije i njenom čelniku Borovčanin u, koji je dosta učinio za mene na ovom putu za Tokio. Nadam se da ću se odužiti medaljama u periodu koji nastupa. Treba da se istakne da Savez radi sve bolje, boks je godinama bio skrajnut, pogotovo gde sam ja kao žena na neki način bila diskreditovana kada su u pitanju moji rezultati i od same javnosti. Sada se to menja i tu smo da rušimo predrasude i donesemo rezultat – zaključila je Nina Radovanović.

Related posts

Vulin: Napadi na Vučića jer neće da prizna lažnu državu „Kosovo“

Jasmina Petkovic

Pobeda “Železničara” protiv ekipe “Radničkog”

Mirjana Popović

Radimo nešto o čemu su ljudi sanjali 70 godina!

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija