22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Ekonomija Najvažnije Vesti

Ministar Nedimović i sekretar Božić u poseti Barandi i Idvoru

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić posetili su, sa predstavnicima lokalnih samouprava, gazdinstva porodice Cukić u Barandi i porodice Zakić u Idvoru. Cilj ovih poseta bio je razgovor sa poljoprivrednicima.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić posetili su gazdinstvo porodice Cukić u Barandi. Tom prilikom su razgovarali sa poljoprivrednicima i predstavnicima lokalne samouprave o planovima za unapređenje poljoprivrede ovog kraja.

Miloš Markov, predsednik Opštine Opovo, istakao je da je poseta ministra Nedimovića i pokrajinskog sekretara Božića vrlo značajna s obzirom da se najveći deo stanovnika ove Opštine bavi poljoprivredom.

Porodica Cukić uspešno se bavi ratarstvom i dobar je primer kako uz podršku države i Pokrajinske vlade jedno poljoprivredno gazdinstvo može da unapredi svoju proizvodnju. Branislav Cukić kaže da je zahvaljujući subvencijama nabavio dosta mehanizacije.

Nakon Barande, delegacije Ministarstva i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu  posetile su porodicu Zakić u Idvoru. Ova porodica bavi se ratarstvom i povrtarstvom. Marko Zakić, mlada nada ove porodice, završio je Poljoprivrednu školu i upisao Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu sa namerom da unapredi poljoprivrednu proizvodnju svoje porodice.

U Idvoru su sa ministrom Nedimovićem razgovarali i predstavnici lokalne samouprave.

Ministar Nedimović i pokrajinski sekretar Božić iskoristili su ovu priliku da u Idvoru posete Narodni dom Mihajla Pupina.

Related posts

Vučić tražio da se omogući vakcinacija građana Severne Makedonije u Srbiji

Vanja Vićentić

Stefana Stratimirovića bez vode, sanacija u toku

Nikoleta Dragaš

NAJNOVIJI REZULTATI IPSOS-a: Da su izbori ovih dana SNS bi imao 58 odsto glasova

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija