30. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Najvažnije Pančevo Vesti

Donacija u okviru projekta “Srce Evrope” Opštoj bolnici Pančevo

Američka agencija za međunarodni razvoj i Rotari klub Pančevo uručili su dva inkubatora, sto za reanimaciju i tri lampe za fototerapiju Opštoj bolnici Pančevo.  Ova doncija je deo projekta „Srca Evrope“  koji se sprovodi u 12 zemalja, a njena vrednost je 67.280 dolara.

Pomoćnik direktora Opšte bolnice u Pančevu doktor Slobodan Prodanović  zahvalio je  članovima Rotari kluba i USAID-u  na vrednoj medicinskoj opremi koja je već u Službi pedijatrije u ovoj zdravstvenoj ustanovi. On je istako da oprema umnogome olakšava rad lekara i poveća šanse tek rođenoj deci za oporavak.

Pored Rotari kluba Pančevo projekat su finansijski pomogli i ogranci iz Amerike, Engleske, Finske, Češke i Slovačke, kao i Rotari klubovi iz Pančeva, Smedereva i Beograda.

U svom obraćanju, Tod Endruz, v.d. direktora misije USAID-a u Srbije, prisutnima je rekao da oni ove godine obeležavaju  20 godina partnerstava sa građanima Srbije. Istakao je da će USAID nastaviti da podržava  građane i institucije koje pokreću reforme.

Doktor Prodanović je podsetio da je USAID već podržao rad Opšte bolnice u Pančevu kroz rekonstrukciju i obnavljanje svih toplotnih pumbi u bolnici.

Related posts

Predsednik Vučić sa ministrom Bangladeša o bilateralnoj saradnji

Miroslava Cvejin

Ministar Vulin: Sporazum će doprineti uspostavljanju međunarodnih standarda na beogradskom aerodromu

Miroslava Cvejin

Vučić: Brose u petak počinje gradnju fabrike u Pančevu,plate oko 1900 evra

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija