7. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Lubenice idealne za letnje vreme

Na visokim temperaturama lekari savetuju da se uzima mnogi tečnosti i da se jede lagana hrana. Lubenice su zato idealne za letnje vreme, jer su pune vode i hranljivih materija, a osvežavaju kada je jako toplo. Na pančevačkoj Zelenoj pijaci dobra je ponuda lubenica.

Lubenice su bogate hranljivim sastojcima, a najviše imaju  vode, više od 90 odsto. Pune su vitamina A, C i B6. Takođe, lubenica sadrži i magnezijum. Na Zelenoj pijaci u Pančevu mogu se kupti lubenica iz Banatskog  Brestovca, Idvora, Bavaništa. Jasmina Stojadinović iz Brestovca kaže da se njena porodica već dugo bavi proizvodnjom lubenica, prodaju ih u Pančevu, Beogradu, Beloj Crkvi i ističe  da je za njih najvažnije da imaju dovoljno vode, sunca i da iziskuju mnogo rada.

Svako od nas želi da kupi lubenicu koja je dovoljno slatka i koja može da nas rashladi na visokim temperaturama. Jasmina Stojadinović objašnjava kako izabrati baš takvu.

Lubenica zbog visokog sadržaja vode može da nam pomogne u regulisanju krvnog pritiska kažu stručnjaci, a i stomak bolje radi kada ih pojedemo.

Related posts

NIS: Glasajte za projekte koji će poboljšati život zajednice

Nikoleta Dragaš

Proba male mature: Danas onlajn kombinovani test

Nikoleta Dragaš

Rame uz rame sa najboljim jedinicama najsnažnijih svetskih armija

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija