28. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Petković: Poruke upućene Dragici predstavljaju zastrašivanje interno raseljenih da se ne vrate na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa jedinom srpskom povratnicom u Đakovicu Dragicom Gašić, kojoj je uručio novčanu pomoć i obećao da će država pomoći i u stvaranju boljih bezbednosnih uslova za njen život u tom gradu.

„Ja sam danas ovde u Klini razgovarao sa našom heroinom Dragicom Gašić, prvom Srpkinjom povratnicom u Đakovicu.Od trenutka kada smo se sreli ova žena prolazi kroz Golgotu, novu srpsku Golgotu i ona je simbol stradanja srpskog naroda ovde na Kosovu i Metohiji. Ja sam slučaj gospođe Dragice nedavno izneo i u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine, gde sam jasno stavio do znanja da gospođa Gašić želi da ostane u Đakovicu zato se i vratila u svoj stan, svoj grad gde je rodila dvoje dece. Ako želimo uopšte normalizaciju odnosa mora pre svega da se poštuju osnovna ljudska prava, a to da se Dragici zabranjuje da živi u Đakovici, da kupuje u lokalnom marketu hranu, da joj kamenuju stan, da je dočekuju sa različitim pretećim slikama i porukama to je nešto što je apsolutno nedopustivo“, istakao je Petković nakon razgovora sa Dragicom Gašić. On je dodao da ako neko misli da se na taj način može obaviti povratak našeg naroda na Kosovo i Metohiju, grdno se vara.

„Poruke koje se šalju, kao u slučaju Dragice Gašić, jesu poruke zastrašivanja interno raseljenih da se ne bi vratili na svoja vekovna ognjišta i to je važno svi da znamo. Između ostalog, ja sam sa Dragicom Gašić razgovarao šta još konkretno možemo da joj pomognemo, šta može da pomogne država Srbija, a preneo sam joj i pozdrave predsednika Vučića“, istakao je Petković i naglasio da je doneta odluka da se Dragici pomogne i u finansijskom smislu kako bi mogla dodatno da opremi svoj stan.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju uručio je Dragici novčanu pomoć i obećao da će joj država pomoći i u bezbednosnom smislu, jer je to u ovom trenutku najvažnije.

Dragica je izrazila zahvalnost direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću i poručila da je policija stalno ispred njenih vrata.

„Sada je policija ispred mojih vrata i danju i noću i čuvaju me. Poslednjih pet dana nisam imala nikakve napade ni od strane komšija Albanaca, a kako će biti dalje ne znam. Ja ću i dalje ostati u ovom stanu, o tome da odem i ne razmišljam, već imam želju da se svi đakovčani vrate, da mi prave društvo i da se družimo, kao nekada“, kazala je uplakana Dragica.

Vuksan Gojković, povratnik u Vidanju, koji svesrdno pomaže Dragici , a kome su dva puta do sada izbušene gume jer pomaže srpskoj povratnici, istakao je da on radi ono što bi i svako drugi uradio. Posle svega, naglašava da se ne plaši i da će nastaviti da joj pomaže iako očekuje još problema zbog toga. On je zahvalio direktoru Kancelarije za KiM i Dragici što priznaju i prihvataju njegovu pomoć.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je naglasio da će Dragici konstantno biti dostavljana hrana, a da će Kancelarija za KiM pomoći i Vuksanu. On je istakao da će pored njih, pomoći i svim Srbima u Metohiji jer je, kako je istakao, važno da se osigurna opstanak našeg naroda.

Izvor: Radio Televizija Gračanica

Related posts

Ambulanta „Novi svet” se od danas privremeno izmešta

Mica Milakov

Predsednik Vučić čestitao Uskrs Hočevaru i vernicima

Mirjana Popović

Obeležena godišnjica smrti dečaka Dušana Jovanovića

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija