3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Dragica Gašić: Uprkos pritiscima ostajem u svom stanu u Đakovici

Nakon posete Berkovu u opštini Klina, gde je  obišao porodicu Borka Mašića i razgovarao sa meštanima ovog sela, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, nastavio je svoju dvodnevnu posetu Kosovu u Metohiji poesetom selu Vidanje gde se sastao sa jedinom srpskom povratnicom u Đakovicu, Dragicom Gašić.

Dragica Gašić, pre razgovora sa Petkovićem rekla je da su pretnje i napadi na nju nastavljeni.

“Najviše vremena provodim u stanu, zatvorena, ispred zgrade je policija 24 sata”, kaže Dragica.

Dobila je veliku pomoć u vidu bele tehnike i nameštaja, ali kaže da su joj još potrebni sto i stolice za ručavanje.

“Kako ne mogu ući u market dobila sam i paket sa prehrambenim proizvodima, kao i brašno, pa sada mogu da mesim hleb, jer ga u pekari ne mogu kupiti”, ističe Dragica Gašić.

I pored svih pritisaka na nju, ova hrabra povratnica u Đakovicu, Dragica Gašić, ne odustaje od svoje namere da tu i ostane i opstane.

“Kada sam rešila da se vratiim u Đakovicu znala sam da će biti problema, ali nisam očekivala da će ih biti u ovolikoj meri. Još uvek mi ne dozvoljavaju da zamenim ulazna vrata, čak su me i tužili da sam stan uzurpirala. Zbog toga ne mogu renovirati dok ne dobijem sudsku potvrdu da stan pripada meni, iako ja posedujem svu potrebnu papirologiju”, rekla je Dragica Gašić i dodala da od prvog dana svog povratka boravi u svom stanu i ne planira da se iseli.

Related posts

Konkurs za vojne škole od 1. februara do 15. marta

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić sa kineskim investitorima

Mica Milakov

Pobeda naših odbojkašica

Alba Jovanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija