30. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Veliko interesovanje budućih srednjoškolaca za Mašinsku školu

Počeo je upis u srednje škole u našoj zemlji.  U Pančevu je za za 1664 mesta, konkurisalo 1188 svršenih osnovaca iz grada. Prema rečima Nenada Dojčinovića, direktora Mašinske škole Pančevo najveća interesovanje  ove godine bilo je za tehničara mehatronike i drumskog saobraća za čiji upis je trbalo više od 90 bodova.

U 8 sati otvorene su kapije Mašinske škole za sve one koju su  želeli da školovanje  nastave u ovoj stručnoj obrazovnoj ustanovi . Roditelji i deca su se opredeljevali za ovu školu pre svega zbog  brzog dobijanja posla po njenom završetku, ali i mogućnosti usavršavanja.

U Mašinskoj školi ove godine biće upisano 11 odeljenja i 9 obrazovnih profila. Interosvanje je bilo za sve smerove, a prema rečima Nenada Doijčinović, direktora škole slobodnih mesta ostalo je samo na smeru operater mašinske obrade.

Dojčinović ističe da je njihova škola postala veoma  tražena zbog uvođenja dulanog obrazovanja, kao iz zbog dobre saradnje  sa firmama koje posluju u Pančevu.

Drugi upisni krug je 16. jula, kada će učenici koji su ostali neraspoređeni moći  da se upišu na smerove i u škole gde je ima slobodnih mesta.

Related posts

Ispiranje vodovodne mreže od 12. maja u Jabuci

Ivana Bogdanovski

JKP ATP Pančevo: ATP PO RADNOM REDU VOŽNJE

Mica Milakov

Ministar Vulin sa rukovodiocima Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija