25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Plandište Vesti

Organizovana radionica veza na kačarevačkom jezeru

Udruženje žena “Etno kutak” iz Kačareva organizovalo je radionicu veza na kačarevačkom jezeru. Podršku su im pružili Dom kulture “Bratstvo-jedinstvo” iz Kačareva i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Ivana Rosić.

Udruženje žena “Etno kutak” iz Kačareva organizovalo je radionicu veza. Svake godine imaju drugačiji zadatak. Zora Čubrić, predsednica ovog Udruženja, rekla je da su se okupile one članice koje nisu otišle na odmor, a za mesto okupljanja odabrale su kačarevačko jezero.

Veronika Kerekeš Stevanovski v.d. direktora Doma kulture “Bratstvo-jedinstvo” iz Kačareva rekla je da imaju uspešnu saradnju sa Udruženjem žena “Etno kutak”. Dodaje da su ovu radionicu posvetili realizovanju jedne nove ideje.

Žene iz “Etno kutka” procenjuju da će im trebati oko mesec dana da vezom ukrase sve košulje i haljine. Data im je umetnička sloboda da upotrebe boje i šare po svom ukusu, a one dodaju da će se potruditi da to urade kvalitetno, tako da članovi Kulturno-umetničkog društva “Pargar” budu zadovoljni. Ovi odevni predmeti ostaće u vlasništvu “Pargara” tako da će moći da ih koriste i naredne generacije.

Related posts

Vučić: Srbija spremna za dijalog sa Prištinom, odnosi sa SAD u usponu

Nikoleta Dragaš

Opovo: Novi sistem prevoza od januara

Zorana Stekovic

Bokseri Zvezde ubedljivi u Kragujevcu

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija