17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Srbija Vesti

Do kraja godine povećanje penzija 5 odsto, plate iznad 600

Premijerka Ana Brnabić očekuje da će do kraja godine uslediti povećanje penzija najmanje pet odsto, a da će prosečna plata biti iznad 600 evra.

“Ako imamo izbore sledeće godine, očekujem da će penzije ove godine rasti najmanje pet odsto. Trudićemo se da bude i više, a trudićemo se i da idemo sa jednokratnom pomoći penzionerima”, kazala je Brnabić.

Prema njenim rečima, povećanje plata iznad 600 evra omogućiće rast BDP za koji očekuje da ove godine bude sedam odsto. Brnabić ukazuje na to da je Srbija po platama već sada pretekla sve zemlje Zapadnog Balkana i očekuje da do 1. januara prestigne i Bugarsku.

Komentarišući listu najbezbednijih zemalja na svetu 2021. godine, na kojoj se Srbija sa 59. popela na 34. mesto, Brnabić kaže da je na to uticala zdravstvena situacija u vezi sa virusom korona, sposobnost sprovođenja imunizacije, ali i ekonomski rast. Ističući da je to velika stvar za Srbiju, Brnabić kaže da smo pored Estonije daleko najbolje rangirana zemlja u Jugoistočnoj Evropi i da smo bolje rangirani od polovine članica EU.

“To je velika stvar, to je i ekonomska bezbednost, bezbednost građana i ovo je još jedan objektivan indikator koji pokazuje koliko Srbija napreduje u svakom sektoru”, kazala je premijerka.

Related posts

Maja Gojković: Mnogo dobrih zakona smo usvojili, Srbija je krenula nabolje

Nikola Toadjer

Birmančević: Novac se iznosi iz Fudbalskog kluba Mačva, a onda… RASKRINKANA ŠEMA ZELENOVIĆA I PETROVIĆA!

Jasmina Petkovic

Milenko Jovanov(SNS): Današnji stav SzS dokazuje da se Đilas i Jeremić plaše ispitivanja porekla imovine

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija