21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Južni Banat Opovo Servisna informacija Vesti

Obaveštenje o sistematskoj deratizaciji na teritoriji Opštine Opovo

Na teritoriji Opštine Opovo će u periodu od 12. do 24. jula biti sprovedena sistematska deratizacija kojom će biti obuhvaćena domaćinstva u sva četiri naseljena mesta, nesređena deponija – smetlište u Sakulama, divlje deponije i neuređene javne površine.

Sistematska deratizacija, koja podrazumeva suzbijanje miševa i pacova, biće obavljena preparatima na bazi brodifakuma koji može biti otrovan za ljude i životinje.  Da bi se izbegla nepoželjna trovanja na građane se apeluje da se pridržavaju sledećeg:

– Sprečiti decu da dođu u kontakt sa zatrovanim mamcima

– Onemogućiti domaćim životinjama pristup postavljenim mamcima

– NE DIRATI zatrovane mamce.

U slučaju trovanja obratiti se najbližoj zdravstvenoj ustanovi ili pozvati Nacionalni centar za kontrolu trovanja ( tel. 011/3608440)

Kao antidot primenjuje se vitamin K1.

Deratizaciju sprovede ekipe „EKO-SAN PLUS“ DOO na osnovu Ugovora broj 404-42/21 od 18.06.2021. godine zaključenog  sa Opštinskom upravom Opovo za 2021. godinu u svrhu kontrole glodara kao štetočina i kao  prenosioca  zaraznih bolesti čoveka, domaćih i divljih životinja.

Related posts

Budžet Pančeva šest milijardi

Nikoleta Dragaš

Prekid grejanja usled havarije

Mica Milakov

Suzbijanje ambrozije u Opovu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija