22. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Premijera Mađarske Viktora Orbana na aerodromu dočekao ministar Selaković

Orban koji će se danas sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučić u Beograd je stigao sa sedmočlanom delegacijom u kojoj su pored šefa mađarske diplomatije, i ministri pravde i ministar zaduzen za kancelariju premijera,a doleteli su hangarian er fors – erbas 319.

Nakon svečanog dočeka uz gardu, Orban i njegova delegacija uputili su se ka Andrićevom vencu, gde će prvo biti odzzan tet a tet sastanak Vučića i Orbana, a nakon kojega će uslediti i plenarni sastanka delegacija dveju zemalja.

Ambasador Pinter je rekao za Tanjug da bi teme razgovora koje zavise od predsednika Vučića i premijera Orbana mogle da budu evrointegracije, pravosuđe, pandemija ….

Takođe, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike planirana je ceremonija uručenja Ordena srpske zastave prvog stepena mađarskom ministru spoljnih poslova i spoljne trgovine Peteru Sijartu.

Poseta Beogradu usledila je brzo nakon što je Orban predstavio svoj predlog reforme Evropske unije u sedam tačaka, navodeći da Srbija treba odmah da bude primljena u članstvo.

To će biti i prilika da mu predsednik Aleksandar Vučić, kako je rekao, zahvali na hrabrosti da Srbiju predstavi u pozitivnom smislu i naglasi da treba da uđemo u EU.

“Reč je o dobrom prijatelju Srbije, imamo odlične odnose i sa Mađarskom i Mađarima, u Vojvodini nijedan problem godinama nemamo, radimo na svemu zajednički i borimo se zajednicki”, naveo je predsednik koji se sa Orbanom od maja do avgusta prošle godine sastao osam puta.

Foto: tanjug

Related posts

Novi zakon o Vojsci Srbije

Zorana Stekovic

Srbija i Turska uzajamno priznaju sertifikate o vakcinaciji

Ivana Bogdanovski

Dučićevih 30 godina diplomatije

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija