16. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Ministar Vulin: Naše reke jednako važne kao i auto-putevi

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas taktičko-pokaznoj vežbi pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije i tom prilikom istakao da su naše reke jednako važne kao i auto-putevi i da moramo da vodimo računa o bezbednosti na rekama, jezerima, ali i na bazenima.

„Naše reke su nam podjednako važne kao i auto-putevi, kao što vodimo računa o bezbednosti na auto-putevima, tako moramo da vodimo računa i o onome što se dešava na našim rekama, ono što se dešava na našim jezerima, ali i ono što se dešava na našim bazenima. Veoma sam zabrinut zbog velikog broja nesreća koje se dešavaju na našim rekama, jezerima, na našim bazenima”, poručio je ministar Vulin.

Ministar je kazao da kao društvo ne vodimo dovoljno računa o onome što se dešava na vodi i podvukao da su neophodne sistemske i korenite promene i da su neophodne nove zakonske regulative.

„Smatram da mi kao država moramo nešto sistemski da uradimo. Bojim se da naša zakonodavna regulativa nije dovoljno dobra, bojim se da ne vodimo dovoljno računa šta se dešava na našim vodama i da to moramo da promenimo. Naravno, svi moramo da vodimo računa”, poručio je ministar Vulin.

Na taktičko-pokaznoj vežbi prikazane su situacije iz života u kojima može doći do ugrožavanja bezbednosti građana na rekama i jezerima, kao posledica nesrećnog slučaja ili kao posledica neprilagođenog ponašanja, kao i osposobljenost pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije da pruže pomoć građanima i ostvare primarni cilj Ministarstva unutrašnjih poslova – bezbednost građana i njihovu ličnu i imovinsku sigurnost.

Related posts

Mašinci obeležili dan škole

Jasmina Petkovic

Gost emisije “Lice nacije” Predrag Gaga Antonijević, reditelj i scenarista

Ivana Bogdanovski

Učenici podnose liste želja tokom vikenda u prostorijama škole

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija