3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Završeni radovi na rehabilitaciji šest ulica na Sodari

Završeni su radovi na rehabilitaciji šest ulica u naselju Sodara. Skinut je sloj starog i dotrajalog asfalta, izvršeno je ravnanje i postavljen je završni sloj asfalta. Takođe, produžena su i dva parkinga u Ibarskoj i Savskoj ulici. Završne radove je danas obišla gradska menadžerka Maja Vitman.

Grad Pančevo je tokom predhodnih godina, analizirajući postojeće stanje svih ulica u gradu i naseljenim mestima, sagledao kilometre puteva i ulica koje treba urediti. Usled višedecenijskog neulaganja, ulice u gradu su u prilično lošem stanju. Projektom Javnog priovatnog partnerstva rehabilitovano je šest ulica na Sodari: Drinska, Dunavska, Ibarska, Savska, veza Savske i Dunavkse i Zetska. Prema rečima meštana ovog naselja, nov kolovoz će im mnogo značiti.

Naselje Sodara nalazi se u samom centru grada i gotovo od izgradnje, osim redovnog održavanja, nije bilo značajnih ulaganja. Za tri nepune nedelje skinut je stari asfalt, betonske podloge i kompletno su asfaltirane ulice. Uz to, produženi su i parkinzi u Ibarskoj i Savskoj ulici, istakla je gradska menadžerka Maja Vitman.

U planu je da se u narednom periodu urade i pešačke staze, istakla je Maja Vitman.

Dragan Ostojin, predsednik Saveta MZ Centar, ističe da će u narednom periodu biti još ulaganja u ovo naselje.

Od početka implementacije projekta JPP uređeno je 70 ulica u gradu i naseljenim mestima, što je 37 kilometara asfalta i 3,5 kilometra novih staza i parkinga, ističe gradska menadžerka.

Vitman je najavila da će u narednom periodu početi radovi u naselju Strelište, u Ulici Laze Kostića, Vojslava Ilića, Isidore Sekulić, Veljka Vlahovića, Mihajla Petrovića Alasa, Đure Daničića, Veljka Petrovića i u Mažuranićevoj.

Related posts

Pokrenut novi program za unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse

Nikoleta Dragaš

Đaci “prvaci” Ekonomske škole kreću u nove pobede

neca

U KCV se od Covid 19 infekcije leči 38, a u Opštoj bolnici u Pančevu 81 pacijent

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija