21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Opovo Vesti

Opštinska narodna biblioteka u Opovu od pokrajinskog sekretarijata za kulturu

Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo ove godine odobrio oko 350.000 dinara za realizaciju tri značajna projekta. To su projekti „Kulturno istorijsko nasleđe Opova – digitalna zbirka”, “Mjuzikl u našem kraju” i “Nabavka knjiga”.

Opštinska narodna biblioteka Opovo redovno učestvuje na konkursim Pokrajinskog sekretarijta za kulturu i informisanje, kao i na konkursima koje raspisuje resorno Ministarstvo, kaže direktorka Katarina Nikolić Ralić. Prema njenim rečima svake godine ustanova dobija sredstva za sufinansiranje svojih projekata, a ove godine Sekretarijat je prvi put opovačkoj biblioteci odobrio tri projekta istovremeno.

U fondu opovačke biblioteke, uključujući i ogranke, ima više od 66.500 knjiga. Zahvaljujući sredstima resornog Sekretarijata na policama biblioteke i ove godine će se naći novi naslovi. Katarina Nikolić Ralić posebno je istakla značaj projekta „Kulturno-istorijsko nasleđe Opova – digitalna zbirka“.

Projekat “Mjuzikl u našem kraju – popularizacija mjuzikla kroz koncertnu delatnost” Pokrajinski sekretarijat podržava četvrtu godinu za redom. Održavanje muzičkih večeri, planirano je za septembar.

Related posts

Pančevačko “Zelenilo” spremilo iznenađenje za 8.mart

Mica Milakov

Ministar Vulin: Garda Vojske Srbije nije samo za paradu

Nikoleta Dragaš

Velika borbena efikasnost “Malog Miloša”

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija