17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Plandište Vesti

Vukovcima u Plandištu uručene nagrade i diplome

U svečanoj sali KOC-a “Vuk Karadžić“ Plandište najboljim učenicima osnovnih škola opštine Plandište, generacije 2020/2021. predsednik Opštine Jovan Repac svečano je uručio Vukove diplome, knjigu i novčanu nagradu u iznosu od 20.000 dinara. Pozdravljajući sve prisutne i čestitajući izuzetan uspeh učenicima, predsednik je poželeo da svi učenici upišu željene škole i završe željene fakultete.

Predsednik je takođe rekao da je za ove izuzetne učenike u doba onlajn nastave bitno da nisu izgubili kontinutet učenja i da Opština moramo da bude ponosna na njih. Ove godine je 2 vukovca više nego prošle godine. Opština će pratiti ovih 13 vukovaca i pomagati u daljem školovanju programima koji postoje kao pomoć.

– Gledamo da ulažemo u obrazovanje što je više moguće.Budžet opštine Plandište nije kao budžet nekog grada, ali mislim da će 20.000 dinara, koliko  je Opština nagradila vukovce, njima značiti za neki džeparac na letovanju. Ove godine, iako vremena nisu laka, mi spo duplo uvećali nagradu za Vukovce. Svakako su ova deca zaslužila više od nagrade zato ćemo mi i dalje voditi računa o njima i pratiti njišvo školovanje, rekao je predsednik opštine Planište, Jovan Repac, povodom uručenja nagrada najboljim osnovcima u opštini Plandište.

Na svečanoj dodeli diploma i nagrada bili su Magalena Tošić, zamenik sekretara SO Plandište, Tatjana Đorđijevski, prosvetni inspektori i direktori osnovnih škola,:Sava Divljakov (OŠ“Dositej Obradović,  Višnja Manojlović (OŠ „Jovan Sterija Popovi)  i Miroslav Maričić (OŠ „Jovan Jovnović Zmaj ), razredne starešine i roditelji nagrađenih učenika.

U OŠ “Dositej Obradović“ Plandište, najvećoj na teritoriji opštine Plandište sa područnim odeljenjeima, ove godine je bilo 10 učenika Vukovaca: Dunja Drakulić, Milan Panić, Tina Pantić, Ognjen Stefanovski, Nikola Vučković, Ilija Ćalić, Lara Despotovski, Vukašin Despotovski, Željana Grozdanovski i Viola Moric.

Učenik generacije je Tina Pantić .

 U OŠ ”Jovan Sterija Popović“ u Velikoj Gredi ove godine je Andrej Matijević  nosilac Vukove diplome  i ujedno učenik generacije.

U OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ u Hajdučici, u školskoj 2020/2021. godini su dve učenice nosioci Vukove diplome, Iva Zizovski i Vanja Vezmar vukovaca. Učenica generacije je Iva Zizovski.

Related posts

Endourološki stub stiže u Bolnicu – hirurške intervencije bezbednije i brže

Nikoleta Dragaš

Jedini odbornik Vuka Jeremića u Pančevu prešao u SNS

Mica Milakov

Šumsko gazdinstvo „Banat“ JP „Vojvodinašume“ brinu za divljač u Peščari

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija