25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Plandište

Hitna pomoć: Nepravilno korišćenje klima uređaja često uzrok bolova u grlu

U pančevačkoj Službi hitne medicinske pomoći ovih dana povećan je broj pacijenata koji se žale na bolove u grlu, u ušima i povišenu telesnu temperaturu. Lekari kažu da je razlog za to uglavnom nepravilno korišćenje klima uređaja.

Zbog  veoma visokih dnevnim temperatura klima uređaji koriste se skoro  u svakoj kući. Ipak zbog nepravilnog korišćenja i rashlađivanja koje  često dovodi do toga da je razlika temperature spolja i unutra i do 20 stepeni, žalimo se na visoku temperaturu, koja poraste i do 40 stepeni.

Tokom letnjih meseci  dešavaju se i toplotni udari, veoma opasno stanje  za organizam, koje može da dovede i do smrtnog ishoda.

Za naredni period metereolozi ponovo najavlju  tropske temperatre. Zato lekari potsećaju da je bitno da vodimo računa o svom zdravlju,  ne izlazimo napolje u najtoplijem delu dana, uzimamo dovoljo tečnosti i laganu hranu, kao i da  klime koristimo umereno.

Related posts

Seoska zavetina u Sefkerinu

Nikoleta Dragaš

Fudbalski klub “Železničar” u novom kolu na novom terenu

Nikoleta Dragaš

Odigrano prvo kolo Zlatne soccer lige

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija