24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Učenici podnose liste želja tokom vikenda u prostorijama škole

Nakon uspešno završenih ispita osmaci su popunjavali liste opredeljenja za upis u željene srednje škole. Učenicima koji nisu u mogućnosti da listu želja podnesu elektronskim putem omogućeno je da to urade danas i sutra u prostorijama škole.

Svršeni osmaci listu opredeljenja mogu da predaju do 4. jula elektronskim putem, a tokom ovog vikenda  omogućeno im je i da obrasce popune i predaju neposredno u školama koje su pohađali. Lista opredeljenja podrazumeva spisak željenih srednjih škola u kojima mali maturanti planiraju da nastave svoje obrazovanje.

Nastavnici OŠ „Miroslav Mika Antić“ iz Pančeva, pomogli su svojim učenicima da naprave pravilan izbor zanimanja, da popune i predaju listu opredeljenja, kaže Dragana Krstić direktorka ove škole.

– Roditelji mogu da budu spokojni i deca pogotovo ima dovoljno mesta ima i više slobodnih mesta nego što ima učenika tako da oni koji to ne urade u prvom krrugu imaju mogućnosti da u drugom krugu to urade i da bude dovoljno slobodnih mesta. U našoj školi je 110 učenika polagalo završni ispit, toliko ih imamo u 8. razredu i ja se nadam da će svi oni upisati željene škole, kaže Dragana Krstić, direktorka OŠ „Miroslav Mika Antić“.

Bitan datum za osmake je i 12. jul kada će elektronskim putem podnositi prijave za prvi upisni krug u željene srednje škole, dok će dan kasnije to moći da učine neposredno u srednjoj školi, gde uz prijavu prilažu i potrebnu dokumentaciju. Lista preostalih slobodnih mesta biće objavljena 11. jula, dok je podnošenje prijava za drugi upisni krug planirano za 16. jul. U Pančevu osmaci se mogu opredeliti za jednu od 9 srednjih škola.

Related posts

Biblioterapija u lečenju pacijenata

Vanja Vićentić

Kompanija NIS uvodi inovativni način plaćanja uz pomoć IPS QR koda

Nikoleta Dragaš

Uhapšena kriminalna grupa na čelu sa Veljom Nevoljom, nezvanično među privedenima i Pančevci

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija