25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Opovo Vesti

Ribolovni reviri u Opovu raj za ljubitelje pecanja

Zaljubljenici u ribolov koriste svaki slobodan trenutak da zabace štap, a u vrelim letnjim danima pecanje je spas i za mnoge koji udicu vole da zabace povremeno. Opština Opovo je popularna zona za pecanje. Ribolovcima su na raspolaganju tri značajna revira u ovoj Opštini.

Ribolovni reviri u Opovu pravi su raj za ljubitelje pecanja. Pored lokalnih ribolovaca, opovačke vode posećuju i građani Beograda, Pančeva, Zrenjanina, ali i drugih gradskih centara Srbije, kaže Srđan Savulov, predsednik USR “Linjak”. Ribolovci u Opovu najčešće posećuju tri vode, od kojih je najveća i najznačajnija reka Tamiš.

Pored Tamiša u Opovu je popularan komercijalni revir u Sakulama, kao i jezero pored hotela „Stari Banat“. Ono je namenjeno najmlađim ljubiteljima sportskog ribolova. Iako je površinski malo, ovo jezero može mnogo da ponudi, jer je poribljeno, a pristup jezeru, kao i mesta za pecanje prilagođena su osobama sa invaliditetom, kaže Savulov. On ocenjuje da Opština Opovo ima izvanredne uslove  za razvoj ribolovnog turizma, kao i da su izvesna ulaganja neophodna.

Vode u Vojvodini predstavljaju izuzetno područje po obilju flore i faune. Naseljava ih 6 familija i više od 50 vrsta riba od kojih su najznačajnije: som, šaran, bela riba, smuđ, babuška, kečiga, štuka … Svi navedeni reviri u Opovu, zaslužuju pažnju ribolovaca, kaže Savulov, jer mogu mnogo da pruže kako sportskim ribolovcima tako i vrhunskim takmičarima.

Related posts

Novoseljani u humanitarnoj akciji: Da Petra pobedi!

Nikoleta Dragaš

Humanost na delu

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić: Danas najteži dan, samo do jutros 47 preminulih

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija