20. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Ministar Udovičić dodelio stipendije najboljim studentima Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio je danas najboljim studentima Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici35 ugovora o stipendiranju Fonda za mlade talente Republike Srbije. Činu dodele stipendija najuspešnijim akademcima prisustvovali su direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije dr Petar Petković i prorektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitroviciprof. dr Jovan Bazić.

Najbolji studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici došli su u Beograd, jer ministru Udovičiću nije bio dozvoljen ulazak na teritoriju naše južne pokrajine, usled čega je bio sprečen da im ugovore o stipendiranju uruči u Kosovskoj Mitrovici u toku Akademske nedelje, koja je organizovana u svim univeritetskim centrima Republike Srbije od 20-26. juna.

„Možda onimogu, s vremena na vreme, da me spreče da se slobodno krećem svojom zemljom, ali nikada neće sprečiti ni mene, ni bilo koga u državi Srbiji, da brine o svom narodu u našoj južnoj pokrajini. Zato smo danas ovde, jer ne dopuštamo ni po koju cenu da vi najbolji i najuspešniji ostanete uskraćeni za zaslužene stipendije koje će vam olakšati dalje školovanje i usavršavanje, od koga će, na kraju naša Srbija imati najviše koristi.Godinu dana posle proslave jubilarne 50. godišnjice postojanja Univerziteta u Prištini sa ponosom svedočimo da su trud i posvećenost koje ste uložili u svoje usavršavanje rezultirali uspehom vrednom divljenja. Vaša nesalomiva ambicija i nastojanje da u vremenima izazova date svoj maksimum i težite najboljoj verziji sebe, dokazuju da samo oni koji iskreno i bezrezervno veruju u sebe prave razliku. Odatle potiče i naše uverenje da upravo vi imate i snagu i motivaciju da nastavite putem uspeha i budete predvodnici svoje generacije. Čestitam vam na izuzetnim postignućima, uveren da će vam ove stipendije biti samo dodatni impulsda ostvarujete svoje ciljeve i snove. Ministarstvo omladine i sporta nastaviće da vas prati i veruje u vaš potencijal”, istakao je u svom obraćanju studentima ministar Udovičić.

Related posts

Mirović: Čardak opredeljen za karantin

Mica Milakov

PREDSEDNIK VUČIĆ: Izbor Vlade krajem avgusta!

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić: Novi lek protiv korone stigao je u Srbiju. Životi i zdravlje ljudi nemaju cenu!

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija