25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Razvoj Kine primer razvoja ka boljoj budućnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Komunističkoj partiji Kine 100 .godišnjicu postojanja i istakao da su rezultati koje je ta zemlja postigla u tom veku zapanjujući i primer na kojem se može učiti, u cilju kreiranja bolje budućnosti.

Vučić je, u čestitki koju je objavio međunarodni program kineskog radija, podsetio da je već čestitao predsedniku Kine Si Ðinpingu, i da smatra da su rezultati rada Komunističke partije veliki.

“Znam da u politici svi uvek potcenjuju rezultate. Ali kada vidite gde je bila Kina pre 100 godina, a gde je danas možete videti kako je kineski narod, predvođen svojim liderima u tom periodu, postigao veliki napredak”, istakao je on.

Ocenio je da su ekonomska dostignuća Kine izvanredna a, kako je dodao, to je postigao predsednik Si, uz podršku kineskog naroda.

On je izrazio uverenje da je Kina realni faktor i jedan od najvažnijih političkih faktora u svetu.

Naglasio da će, kada je reč o robotici i veštačkoj inteligenciji, Kina sigurno predvoditi svet, te izrazio uverenje da Peking neće napuštati principe multilateralizma.

Kao lider SNS rekao je da je mnogo mogao da nauči od Kine, posebno kako je ostvarena veza saradnje građana i državnih institucija.

Vučić je istakao da je Srbija mnogo naučila od Komunističke partije Kine i da predstavlja uzor srpskom rukovodstvu u nameri da stvori bolju budućnost.

Related posts

Katrikaturom protiv korone

Katarina Popović

Zlatibor Lončar obišao zaposlene u kovid bolnici u Batajnici

Jasmina Petkovic

Vučić sutra sa Lajčakom i Palmerom

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija