28. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Predsednik Vučić prisustvovao ceremoniji obeležavanja završetka radova na konstrukciji Kule Beograd

Ceremoniji povodom obeležavanja završetka radova na konstrukciji Kule Beograd prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Kula Beograd visoka je 168 metara i kao takva najviša je zgrada u našoj zemlji i ovom delu Evrope.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor kompanije “Eagle Hills” Muhamed Alabar simbolično su izlili beton na Kuli Beogard, čime je zvanično obeležen završetak radova na konstrukciji te građevine. Završetak radova na najvišoj kuli u okviru Beograda na vodi, poseban je dan za sve koji su učestvovali u tom projketu, rekao je predsednik. Naglasio je da se od velikih snova, stiglo do nečega što je, i pored svih brutalnih napada, pa i ličnih, postalo realno, ući će u istoriju i postati deo svakodnevnice Beograda, Srbije i celog regiona.

– Kada razmišljate o onome što ostaje i kada znate da će svaki čovek u ovoj zemlji i za 20, 30 i 50 godina da zna da smo za ovaj najlepši deo Beograda inicirali izgradnju i da je ceo projekat uprkos svim teškoćama, izazovima i napadima guralo nekoliko nas, u to uključujem i premijerku Anu Brnabić, a gurali smo neumorno, hrabro, uprkos kritikama, ružnim rečima, pretnjama i svemu drugom, onda vam ne ostaje ništa drugo, već da osećate iskreni ponos. 

Kako je predsednik rekao, za čestitog čoveka reč je isto što i ugovor, i zato o rečima mora da se pazi, a on je dao reč da će najprljaviji i najzapušteniji deo prestonice postati centar ekonomskih, društvenih i kulturnih dešavanja.

– Ono što je za mene posebno važno u ovom trenutku, to je da 2.200 radnika radi i gradi na ovom gradilištu. Ovo je ubedljivo najveće gradilište u celoj jugoistočnoj Evropi. Hoću da zahvalim svima koji grade, našim arapskim prijateljima, srpskim kompanijama, italijanskim prijateljima, australijskim i mnogim drugima koji ovde rade, jer ovo ne bismo mi mogli sami, ne bismo znali, nemamo i dalje taj “know how”, ali naše kompanije uče i od Italijana i od svih drugih kako da gradimo ovakve zgrade, kako da podignemo visoku gradnju u Srbiji.

Kula Beograd visoka je 168 metara i kao takva najviša je zgrada u našoj zemlji i ovom delu Evrope. Ima 42 sprata, a na vrhu, odakle se pruža pogled na celu prestonicu, nalaziće se vidikovac. Kako je ranije najavljeno, kada u potpunosti bude završena Kula Beograd imaće 220 stanova i 305 parking mesta, a u njoj će se nalaziti hotel i apartmani “Sent Redžis”, kao i restoran.

Related posts

Zahvalnost kineskim kompanijama za pomoć u borbi protiv korona virusa

Nikoleta Dragaš

Za vikend ugostitelji i tržni centri rade do 14 sati

Vanja Vićentić

Unapređenje konkurentnosti srednjih škola

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija